Flere kaffemøter med flere bekjentskaper og mer nettverksbygging er et av resultatene når Frøya næringsforum nå få mer penger.

Onsdag signerte to av medlemsbedriftene avtaler om partnersamarbeid med næringsforumet.

– Vi skal bli bedre og nå flere med mer samarbeid, sier en fornøyd leder i Frøya næringsforum, Torill Pettersen.

– Næringsliv og folk

Mer penger gir mer samarbeid med flere aktiviteter.

– Vi møter partnere hver første onsdag annenhver måned og vil ha "kaffemøter" for å utveksle samarbeidet og nye ideer til aktuelle tema og saker som resten av næringslivet kan ha stor nytte av, sier Pettersen ivrig.

– Sånn aktivitet er viktig for både næringslivet og folk på Frøya. Dette får vi til mer av med avtalene som nå signeres, sier Pettersen.

Ingen av partene vil ut med hvor mye penger det er snakk om for hver partneravtale, men alle er enige om at betydningen er positiv.

Et styrket næringssamarbeid er blant annet viktig for rekruttering, og for å få nye folk til å komme til Frøya og bli.

Pål Georg Storø fra Salmar er styreleder i Frøya næringsforum og godt fornøyd med signeringa av partneravtaler.

– Kunnskapsbasert samarbeid er bra og vi har også målsetting om å få flere partnere med på å signere lignende avtaler framover, sier Storø.

Bjerkan Stav advokatfirma er en av de to som nå signerer, der Terje Svendsen er fornøyd.

– Vi kan også være sparringpartnere og være med å lage arrangementer, sier han og ser fram til å invitere til mer samarbeid.

«Får ting til å skje»

Sparebank 1 SMN på Frøya er den andre aktøren i det nye samarbeidet.

Bankens Marita Wingan bruker slagordet til banken.

– «Sammen får vi ting til å skje». Vi har flere mindre aktører på Frøya som kan dra nytte av mer aktivitet. Et eksempel er en workshop vi hadde om bærekraft. Vi støtter opp fordi Frøya blir et bedre sted for både næringsaktører og folk som bor her, sier hun fornøyd.

Wingan løfter fram det hun kaller ambassadørrollen til Torill Pettersen.

– Frøya må profileres også for at flere ansatte skal komme hit å bosette seg. Vi må få flere med på den kulturen vi har på Frøya, sier hun.

Starter «ung i næringslivet»

En av aktivitetene i nær framtid er samarbeid med VM på ski i Trondheim. Det ventes å bli en markedsarena for flere lokale bedrifter.

«Ung i næringslivet» er en annen satsing hos næringsforumet.

– Her ønsker vi nå å sette ned en gruppe unge fra næringslivet som skal se på hvordan vi jobber med felles arrangementer og aktiviteter for de som er nye i næringslivet her ute, framholder Pettersen spent.

– Det blir bra, legger hun til med et smil.