Fikk du med deg NRKs helgemorgen? Der ble frøyaordfører Kristin Strømskag (H) intervjuet om hvordan vekstvinnerne blant kommunene har «gjort seg lekre» for å få folk til å flytte dit.

Frøya kommune ble trukket frem som den kommunen i Trøndelag med desidert høyest prosentvis befolkningsvekst - til og med mer enn Trondheim.

– Det er en distriktspolitisk suksesshistorie, sier en stolt frøyaordfører, Kristin Strømskag til NRK.

– Går det bra for noen, går det bra for andre

Sammen med ordfører i Nærøysund kommune, Amund Hellesø (Ap), forklarer Strømskag veksten på kysten med varierte og spennende jobbmuligheter.

Det er særlig eventyrlig vekst i havbruksnæringen som er grunnen - men også tilstøtende næringer og hele lokalsamfunn.

– Folke flytter etter jobber, og vi har fått flere spennende jobber for fagarbeidere og folk med utdanning. Den driven som er langs kysten drar folk utover, forklarer Hellesø.

Det er Strømskag enig i.

– Vi har ei sterk og livskraftig næring i havbruksnæringen, og har i tillegg greid å bli en klynge med en sterk leverandørindustri. Når det går bra for noen, går det bra for andre. Da går det bra for bygg og anlegg, hotell og butikker også, forteller Strømskag.

Hun får også spørsmål hvor mye penger fra havbruksnæringen som drypper på lokalsamfunnet.

– Det aller viktigste havbruksnæringen gjør er å opprette arbeidsplasser. Samtidig er vi heldige som har «lokalpatriotiske kapitalister», folk som er opptatt av å bygge lokalsamfunn, sier frøyaordføreren.

Hør mer i innslaget: