Kommuneoverlege Ingrid Kristiansen forklarer at kommunen har tall over de som har registrert seg selv, samt de som registrerer seg med positiv PCR-test.

– Kan se trend

– Disse tallene avhenger av at folk faktisk registrerer seg ved positiv test. Det vil si at tallene ikke er så nøyaktige som tidligere, men vi kan se en trend. Det er ennå slik at folk oppfordres til å registrere seg i vårt registreringssystem for selvtester hvis de tester positivt – og det ser ut som de fleste er flinke til å følge denne oppfordringen, sier Kristiansen.

Over toppen

– Utfra de tallene vi har kan det nå se ut som vi er over toppen, og at vår topp var for fire - fem uker siden. Vi lå da på mellom 300-350 registrerte positive, mens dette i forrige uke var halvert. Så må usikkerheten i tallene tas i betraktning, men vi mener vi kan se en trend, forteller kommuneoverlegen.

– Skal mange ha mer vaksine?

– Alle som er i målgruppen har fått tilbud. Vi har fortsatt tilbud om vaksinering, men trykket på bestilling av timer er betraktelig mindre. De som ønsker vaksine bestiller seg time selv på ReMin, opplyser Kristiansen til lokalavisa Frøya.no.