– Vi la ut arrangementet før helgen, og ser allerede at påmeldingene strømmer inn, sier Therese Solli Sandvik, daglig leder i Frøya Storhall.

– Dette kommer til å bli bra, smiler hun.

Utvider med ei uke ekstra

I fjor kom «Sommer-Frøya» tilbake i ny drakt, som et aktivitetstiltak etter en tung koronaperiode.

Frivilligsentralen, Frøyahallene og Frøya Storhall gikk sammen om å gi barn og ungdom ei uke fylt med aktivitet.

Det lyktes de godt med.

– I år vil vi gjøre det enda større og nå enda flere. Derfor utvider vi med ei ekstra uke, sier Solli Sandvik

Foto: Sommer-Frøya

– Viktig ikke å ekskludere noen

Det skal også gjøre det mulig å få med flere.

– Vi ønsker å nå ut til flest mulig. Derfor byr vi på mer aktivitet, samtidig som vi holder egenandelen nede. Det er viktig at vi ikke ekskluderer noen, sier Solli Sandvik.

– Det gjør vi ved å få støtte fra privat næringsliv. Samtidig søker vi på tilskuddsordninger og fond for å få støtte. Vi håper også at Frøya kommune ser hvor viktig jobb vi gjør for barn og unge i kommunen vår.

– Det kommer til å koste noen hundre tusener for de 14 dagene her, men bare tenk på alle opplevelsene vi skaper, sier Solli Sandvik.

– Med alle aktivitetene kan vi få med hele 300 barn og ungdommer!

Det er en økning på over 200 fra i fjor.

Foto: Håvard Dyrø

RIB er veldig populært

«Sommer-Frøya» vil vare fra 27.juni til 10.juli. I løpet av den første uken skal deltakerne få være med på ridning på Strømøya hos Stall SLT, gokartkjøring på Frøya motorsportsenter med NMK Frøya, aktivitetsdag i hallene og RIB-tur i øyrekka.

– Vi utvider også E-sport-tilbudet til å bli et LAN i Frøya Storhall. I år skal man få lov til å spille hele natta, forteller Solli Sandvik.

– Foreløpig ser vi at RIB-turen er veldig populær. Det kom 25 påmeldinger på et kvarter!

– Her er det først til mølla som gjelder. Du melder deg på hver enkelt aktivitet, ikke på hele «Sommer-Frøya». Det er bare å kaste seg rundt, oppfordrer hun.

Foto: Sommer-Frøya

Utvider horisonten med Rypetoppen og Rampestreken

Det nye i år er den andre uka på «Sommer-Frøya». Der vil deltakerne reise ut fra kommunen, for å oppleve klatring i «Rypetoppen adventurepark», tur til Rampestreken, en dag i Pirbadet og motocross i Snillfjord.

– Vi er så stolte av alt Frøya har å by på, men vi synes det er fint å kunne utvide horisonten litt også, sier Solli Sandvik.

– Koronapandemien, og alt som følger med den, har gitt oss utfordrende tider. Derfor er det ekstra viktig å kunne gi barn og ungdom fine opplevelse. Vi har tro på at dette kommer til å skape minner for livet. Vi gleder oss veldig!

Foto: Sommer-Frøya