Sørdal har to kolleger og de samlet sammen tomflaskene de hadde på jobb og i bilene sine. Panten ble brukt til å kjøpe mat og annet de har levert.

– Barna er redde

– Vi har handlet litt tørrmat , energibarer, smoothie og kattemat. Vi støtter den god sak fordi denne krigen alt er helt forferdelig, helt grusom. Barn her til lands er redde. Tenk hvordan det er for mennesker i Ukraina, sier Sørdal. Flyktningene er i en akutt situasjon og trenger alt. Vi har levert en kasse på Rema som er en av stedene som tar i mot, sier Sørdal.

Har hengt seg på

Amanda Ratejczak på Rema 1000 Sistranda forklarer at de har hengt seg på innsamlingen, og at de sender sammen med resten som sendes fra Frøya nå i første omgang.

Amanda Ratejczak på Rema 1000 Sistranda tar i mot alt som sendes flyktninger i Polen. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Vi er oppsamlingspunkt for alt folk vil levere uansett hvor de får det fra. Butikken gir våtservietter, ris, kaffe, sjokolade og noe turmat. Vi må bare bidra. Vi får tro det hjelper noen litt med det lille vi kan. Noen kunder som har levert til vogna her sier litt er bedre enn ingenting. Vi tar i mot uansett, og får det kjørt videre i morgen, forteller Ratejczak.