På søndag er det klart for offisiell åpning av den nye «Frøyahytta» på Titran. Det er en såkalt uværshytte, som også egner seg utmerket til fuglekikking.

Dette har skapt stor interesse fra Ornitologisk forening, turlaget og Titran grendalag.

Nå håper Frøya kommune at folket strømmer til for å bruke hytta.

– Uværshytta har blitt kjempefin. Ikke bare gir den ly for vær og vind, men den gir også panoramautsikt, sier Ann-Magritt Glørstad, virksomhetsleder for eiendomsforvaltning, kommunalteknikk og utbygging i Frøya kommune.

Den første av tre hytter

Uværshytta er plassert i Kjervågsundet. Den er den første av tre planlagta hytter i prosjektet til Frøya kommune. Det skal også komme ei hytte på Svalbalen og ei på Stabben.

Enheten i Kjervågsundet er spesielt tiltenkt ornitologer, på grunn av habitatet rundt tomten.

Målet er at de alle tre skal være en styrke for Frøya som tur-øy – og skape en ekstra attraksjon for destinasjonen Titran.

– Målet er at uværshyttene blir en attraksjon. Besøkende skal ville besøke "Frøyahytta", sa frøyaordfører Kristin Strømskag (H), da politikerne valgte å gå for prosjektet.

Kakefest på Titran

I helgen blir det offisiell åpning av hytta i Kjervågsundet. Ordfører Strømskag skal utover for å feire at den endelig står ferdig.

Fra klokken 14:00 vil det bli markering med servering av kaffe og kaker.

– Arrangementet vil holdes i forbindelse med Stabbenmarsjen. Vi håper at det vil bli mye folk på Titran på søndag, sier Glørstad.

– Det er bare å glede seg til å ta i bruk uværshytta. Den er åpen for alle og skal være tilgjengelig 24/7, sier hun.

Hun oppfordrer alle kjørende til å benytte seg av Frøya kommunes parkeringsplass ved Titran kapell.