Maxtrim på Sistranda opplever som vanlig flere folk som vil holde seg i form i januar.

– Vi ser flere melder seg inn i januar og februar ja. Vi vet at flere klarer å fortsette treninga over lengre tid hvis de ikke starter for hardt. Også de som trener for ofte faller lettere fra. Vi oppfordrer til å trene sånn som er naturlig, og prestere det som passer for den enkelte, sier daglig leder Sofie Rabben.

Gevinst fra start

Ikke alle opplever gevinsten, men alle har faktisk en gevinst fra første trening. En trenger ikke mange timer hver uke for å få utbytte. Kortere økter gjør det mer sannsynlig at man fortsetter ut over forsettet om et godt nytt år med mye trening, blir vi forklart.

– Gevinsten kommer fra første trening. En kan for eksempel trene i en halv time to ganger i uka. Det gir utbytte og større sjans for å fortsette. Folk vil trene for god helse hele året og vi tenker «helårs-kropp.» Vi ser også flere som trener hele året rundt, sier Rabben.

Holder ut

Lena Stolt hos Maxtrim forklarer at mange liker å trene innendørs om vinteren.

– Å få den rette sommerkroppen har vært typisk, men flere synes å være opptatt av god helse hele året. For å lettere fortsette over tid, må man finne trening man liker og som passer for seg, og man må sette av tid som passer, forklarer Stolt.

– Motivasjon til å fortsette trening etter januar kan hentes ved å prate med noen som trener regelmessig. Eventuelt kan man prate med en personlig trener, eller skifte program for treningen. En god motivasjon er å trene sammen med andre, uansett alder, sier hun.

foto
Å komme videre etter nyttårsforsettet er lettere når man trene sammen med noen, mener Martin Blix og Frida Nordskag. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Maxtrim venter på nye restriksjoner og håper trening i grupper blir lov fra neste uke.

Vennepar trener

Manualer er bra trening for armene mener Martin Blix. Han er venn på trening med Frida Nordskag. Hun er glad for nettopp å kunne trene sammen med noen, og prøver spinning. Spinning er det nye order for noe som ble kalt for trimsykkel på 1900-tallet.

– Vi trener sammen og det hjelper på motivasjonen. Å ha framgang er nå artig å se når vi trener. Også læring av nye øvelser gjør seg godt, sier Nordskag fornøyd.