Håkon Ervik fra 7. trinnet ved Sistranda barneskole er glad etter at han kom ned fra scenen. For han ble en del av showet «Naturfag Rocket med PK».

Flammekuler og eksplosjoner med baller som føk ut i salen skapte jubel, da Miljøuka braket løs i Frøya storhall.

Ville Håkon få til trikset med å trekke duken av borde uten at fat og kopper føk vegg i mellom?

Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Jeg ble glad for at han pekte på meg da jeg rakk opp hånda og fikk komme opp på scenen. Et sånt triks har jeg aldri prøvd. Jeg er glad det funka. Det ville blitt veldig flaut om tingene på duken datt ned i gulvet, sier han engasjert.

– Nå vet jeg hvordan man gjør dette og tør antagelig å prøve igjen, legger en stolt Håkon til.

Ida Marie Bye Lie fra samme trinn mener samlingen i Frøya storhall virkelig er morsom.

– Dette er gøy fordi det er mye show og artig her. Jeg måtte filme når Håkon var på scenen, for dette var tøft!

Lærer Line Ytterhaug Ryen og elevene Håkon Ervik, Ida Marie Bye Lie, Thea Sofie Kværnø og Kylie Marie Arntsen likte showet. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN
Monica Antoni og Gugala Antoni opplevde spenning og trivsel på miljødagen, med selveste Bjørnis. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Laget beste hotell

Elevene ved Dyrøy oppvekstsenter fikk utmerkelse etter at de laget årets beste «biehotell». Som en del av å ta vare på miljøet, er det å ta vare på bier og humler også viktig.

Tove Karlsen er rådgiver for oppvekst i kommunen og gratulerte elevene fra Dyrøy.

– Dette er et kjempebra biehotell, sa hun og delte ut premie.

Lucas Even Steinback er elev og glad for å delta.

– Det er nå kult å vinne med beste biehotell. Jeg var med å lage det, jeg spikket på pinnene og vi laget det sammen. Noen plukket greiner og ungene på SFO ordnet med vingene, forklarer han og peker.

Tove Karlsen gratulerte Lucas Even Steinback og Lilly Aastum sammen med Kristian Kleveland og Ole-Johan Næss Holm. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Det var Frøyahallene, Frivilligsentralen, Frøya storhall og kommunen som fikk i stand miljødagen, som ble temmelig populært.

Miljørådgiver Kristian Kleveland oppsummerer det som ble et miljøshow.

– Bra suksess dette, for det er viktig å lære ungene om miljø, sier han på lag med en fornøyd kollega Ole-Johan Næss Holm.

– Ungene skal ta over etter oss og de må kunne ta vare på miljøet, sier Holm.