Bewi kjøper gjenvinningsselskapet Berga Recycling.

– Gjennom oppkjøpet av Berga fortsetter vi å lede bransjens endring mot en sirkulær økonomi, sier administrerende direktør i BEWI, Christian Bekken.

– Vi er svært begeistret for mulighetene Bergas plattform gir oss, som gjør oss i stand til å utfordre eksisterende forretningsmodeller, og strukturere forsyningskjeden for materialer til resirkulering, sier Bekken.

Verdensledende selskap

Berga er verdensledende innen kjøp og salg av materialer til gjenvinning. I 2021 kjøpte og solgte selskapet et årlig volum på omtrent 82.000 tonn materialer for resirkulering, gjennom et nettverk av hundrevis av kunder i hele verden.

Handelen gjennomføres gjennom en nettbasert handelsplattform, som er knyttet til Bergas omfattende nettverk av logistikkpartnere.

Gjennom systemet kan kundene spore leveringen av materialet, noe som muliggjør forbedret planlegging gjennom hele verdikjeden, og sikrer en sømløs prosess fra fullføring av transaksjonen til levering av materialet.

– Markedene for håndtering av avfall og brukte materialer er svært fragmenterte. Gjennom Bergas nettbaserte handelsplattform, hvor konseptet er å kjøpe materialer for resirkulering fra selskapene som genererer dem og selge til de som transformerer dem, får vi et utmerket verktøy for å konsolidere og utvide vår sirkulære virksomhet ytterligere. Plattformen er skalerbar, og derfor lett anvendelig for andre gjenvinningsselskaper i vår portefølje, forklarer Bekken.

I 2021 hadde Berga salgsinntekter på ca. 31 millioner Euro, med en EBITDA-margin på ca. 10 prosent. Selskapet har vist en vedvarende lønnsom vekst på over 20 prosent de siste tre årene.

– Betydningen er hinsides

– Jeg er sjelden sett så begeistret for noen transaksjon, som denne, sier Bekken, før han fortsetter:

– Men den strategiske betydningen av dette oppkjøpet for vår sirkulære virksomhet er hinsides alle tidligere oppkjøp, eller initiativer vi har gjort, mener han.

- Fra etableringen av vår sirkulære virksomhet i 2018, vil vi nå ha en årlig omsetning på ca. 64 millioner euro (inkludert Berga), med en EBITDA-margin på nær 10 prosent, forteller Bekken.

– Ikke bare har vi klart å bygge en betydelig og lønnsom sirkulær virksomhet, med en årlig innsamlingsrate for EPS-avfall på omtrent 35.000 tonn, men jeg er virkelig stolt over at vi virkelig er i ferd med å gjøre en forskjell ved å lage et sirkulært system for avfallsstrømmer, avslutter Bewi-sjefen.