Rundt 150 personer har uttrykt sin misnøye mot at Vestas bruker for lang tid på å rydde vrakdeler etter havariet i Frøya vindpark. En vindturbin havarerte der for to og en halv måned siden.

Kommentarer

"Vestas forurenser, Rydd opp straks!, Stop polluting" er noen av kommentarene som er postet sammen med bilder av den ødelagte vindturbinen.

Kommentarene er gjort omtrent samtidig, og kan se ut til å være et samarbeid mellom flere som er kritiske til at oppryddingen har tatt over to og en halv måned. Innleggene er lagt inn under et par poster som Vesta selv har lagt ut. Kommentarene er synlige som lange rekker med bilder og tekst, for mange medlemmer på Facebook.

Forstår frustrasjonen

Ansvarlig for kommunikasjon, John Wawer i Vestas, forstår kritikken og at folk viser frustrasjon.

- Vi er klar over kommentarene. De er forståelige, men også følelsesladet, sier han til lokalavisa Frøya.no.

– Vi har medfølelser for frustrasjonen folk viser over den mangelfulle ryddingen. Ryddingen har blitt hindret av dårlig vær, og vanskene med å få tak i en kran på rett størrelse på kort varsel. Vi jobber så godt som mulig for å få til en ansvarsfull rydding i forhold til miljøet. Vi venter å se en vesentlig framgang i oppryddingen i løpet av en uke, sier Wawer.

Vestas sin side på Facebook har fått mange kommentarer som kritiserer oppryddingen i Frøya vindpark. Foto: Skjermdump fra Facebook