Huggorm med "Fisle-lunsj». Det er navnet Jan-Egil Eilertsen har gitt bildet over. Dette blinkskuddet tok han i frøyanaturen i vår:

– Jeg var ute på en av mine daglige turer i marka rundt om på Frøya, forteller Eilertsen.

– Denne traff jeg oppe i Stutvassdalen. Like ved stien opp der, forklarer han.

Har aldri sett den med et slikt bytte før

Jan-Egil er en ivrig dyre- og naturfotograf, og elsker å jakte de gode blinkskuddene. Det fikk han virkelig med dette motivet.

– Jeg møter en del hoggorm, men har aldri sett den med firfisle som bytte. Frosk, mus og lignende har jeg sett den med før, forteller Eilertsen.

– Hva er oppskriften for å få til et slikt bilde? Du må vel være veldig tålmodig?

– Jeg er vel litt ekstra observant på ting i naturen, og så er kamera nesten alltid over skulderen, sier han.

Spiser mus, frosk og firfirsler

Hoggorm er en av tre slangearter i Norge, i tillegg til buorm og slettsnok. hoggormen er Norges eneste giftige slange, og derfor ofte fryktet av mange, men den er ikke aggressiv og redd for mennesker. Det er først når den føler seg truet, eller blir overrasket, at den biter.

Det skriver WWFs dyreleksikon.

Matfatet til hoggormen består som oftest av smågnagere, men den sper også på med spissmus, frosk, firfirsler og fugleunger.

Når hoggormen har funnet byttet sitt, hogger den til og sprøyter inn giften.

Hoggormen jakter kun når det er varmt nok, og i kaldere perioder kan den stanse jakten og heller holde seg i ro til det blir varmere igjen. Den kan overleve lange perioder uten mat.

Send oss gjerne dine blinkskudd

Har du også tatt et spesielt bilde? Eller fanget et motiv du tenker at andre burde se? Del det gjerne med Frøya.nos lesere, ved å sende det inn til lokalavisa på mail.

Send oss bilder til redaksjonen@www.froya.no.