Sommerrutene er historie for denne gang fra i morgen, mandag. Da er tilbudet for de som vil reise kollektivt i full drift igjen, melder AtB.

38.000 avganger

AtB vil ha nærmere 38.000 avganger til sammen hver uke.

– Det betyr at vi igjen kjører med full kapasitet på linjene i by-, region- lokalt, med båt og fleksibel transport. Sjåfører og mannskap til operatørene våre er klare for å ta imot mange tusen nye og gamle kunder, sier direktør for marked og kommunikasjon i AtB, Grethe Opsal.

– Vi vet at reisetiden er viktig for kundene våre, og det er gjort noen tilpasninger på enkelte avgangs- og kjøretider for å gjøre reisen enda mer effektiv, sier hun.

– Flere som reiser

– Det har vært en positiv vekst på antall som velger å reise kollektivt gjennom våren og sommeren i takt med at samfunnet gradvis har kommet tilbake til normalen. Dette er svært positivt for alle, og det forventes at enda flere velger kollektiv, sykkel eller gange fremfor bil fremover, sier Opsal i en pressemelding.

– Markedet, behov og forventninger er i stadig endring, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre og tilpasse både tilbudet og tjenestene rundt for at det skal være enkelt og et godt alternativ for mange å reise med buss, trikk, båt og tog, sier Opsal.

– Jo flere som reiser kollektivt jo bedre blir det for alle som er ute og reiser både når det gjelder miljø og fremkommelighet, forteller hun.

– Flere nyheter

– Gjennom høsten og vinteren vil vi også komme med flere nyheter blant annet i appen AtB, sier Opsal videre.

– Fleksibel transport til og fra annen kollektivtrafikk, følger også høstrutene for buss, båt og tog fra mandag 15. august.

Skolene starter torsdag

Torsdag 18. august starter de fleste skolene. Det samme gjør skolelinjene til AtB.

– Alle skolelinjer fungerer som lokal-linjer, og kan benyttes av alle som ønsker å reise. Er du skole-elev eller foreldre til elever som skal reise med buss til og fra skolen, finner du all informasjon om dette på AtB.no, forklarer Opsal.

Hun oppfordrer reisende til å ta kontakt med AtB om de har spørsmål.