Åkerblå Group AS kjøper 100 prosent av Rådgivende Biologer AS. Det varsler selskapet i en pressemelding mandag formiddag.

Fra 1.september 2022 overtar Åkerblå alle aksjene i selskapet.

Administrerende direktør i Åkerblå Group, Roger Sørensen, sier at dette er en stor dag for de to selskapene.

– Sammen vil Åkerblå og Rådgivende Biologer kunne gi et enda bedre tilbud til oppdrettsnæringen i hele landet og møte de behov næringen har innenfor fagfeltene fiskehelse, fiskevelferd, oppdrettsmiljø, miljøfag og oppdrettsteknologi, sier Sørensen.

– Denne avtalen er både en god løsning for våre kunder og våre ansatte, sier han.

Vil bestå som egne selskaper

Sørensen utdyper:

- Skal vi være gode bidragsytere til en bærekraftig utvikling i oppdrettsnæringen og andre havnæringer, er vi avhengige av mer spisset kompetanse og å kunne håndtere mer kompliserte problemstillinger. Åkerblå og Rådgivende Biologer vil sammen ha bedre forutsetninger for å møte dagens og morgendagens utfordringer enn om vi skulle fortsette hver for oss, sier Sørensen.

– Rådgivende Biologer og Åkerblå skal fortsatt bestå som egne selskaper, men det skal være et nært samarbeid hvor vi drar veksler på hverandres sterke sider til glede for oppdrettsnæringen og andre vi utfører oppdrag for, sier han.

– Ser frem til å bli bedre kjent

Rådgivende Biologer er et av Norges ledende konsulentselskap innenfor miljøfag.

De består av 40 ansatte og kontoret ligger i Bergen. Hovedarbeidsområde er fylkene Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal, men selskapet utfører også arbeide i hele landet.

– I Åkerblå har vi alltid sett på Rådgivende Biologer som et ledende konsulentselskap innenfor miljøfag med mange svært dyktige medarbeidere. Selskapet har meget god kompetanse innen fagfeltene vannkvalitet, ferskvannsøkologi, akvakultur fiskebiologi, marinbiologi og botanikk, sier Sørensen.

– Vi ser frem til å bli bedre kjent med de ansatte I Rådgivende Biologer og samarbeide om å utvikle og levere kompetansebaserte tjenester til eksisterende og nye kunder, sier han.

– Styrking av vår posisjon

– Denne avtalen gir oss mulighet til å levere et videre spekter av tjenester sammen med Åkerblå sitt nettverk av fagfolk fordelt på 22 kontorer i hele landet. Det innebærer en styrking av Rådgivende Biologer i et nasjonalt perspektiv og særlig vår felles posisjon i Vest-Norge, sier daglig leder Geir Helge Johnsen i Rådgivende Biologer.

Åkerblå har hovedkontor på Frøya, men også 22 regionskontor langs norgeskysten. De har også aktivitet i England, Skottland, Litauen og Island gjennom sine selskap Ocean Ecology, Ecospan og Blar Akur.

Selskapet har totalt 245 ansatte.

– Rådgivende Biologer har vokst mye de siste årene, noe som har gitt oss noen organisatoriske voksesmerter. Med støtte fra Åkerblå sin organisasjon med tyngde og erfaring på det administrative området, ser jeg fram til å være med å utvikle Rådgivende Biologer videre, sier Johnsen.

– Mange spennende muligheter

Alle de tre eierne av Rådgivende Biologer blir med videre, og avtalen skal også styrke deres arbeid mot øvrige oppdragsgivere utover oppdrettsnæringen.

– Begge selskap har de siste 20 årene etablert en faglig bredde for å kunne bidra til å belyse mange av de problemstillinger og utfordringer som oppdrettsnæringen har innen miljø og fiskehelse.

– Vi har på hver våre måter ledet an i utviklingen på ulike områder, og vi har allerede høstet gode erfaringer med samarbeid oss imellom. Med nye utfordringer innenfor miljø generelt og fiskehelse, oppdrettsmiljø og oppdrettsteknologi også med store landbaserte anlegg spesielt, ser vi fram til mange spennende fremtidsmuligheter sammen både nasjonalt og internasjonalt, sier Johnsen.