Kommunedirektør Beathe Sandvik Meland er blant initiativtakerne til aksjonen. Den skal hun selv delta på.

- Ja, jeg må være med selv, og jeg har utfordret politikeren i kommunestyret. Gevinsten her er bedre folkehelse. Flere ansatte i kommunen kan eksempelvis få bruke sykkel i jobben. Det kan være hjemmetjenesten eller andre med rimelige avstander mellom der de jobber, sier hun.

Det listes opp at alle, privat eller i jobb, kan regne all fysisk aktivitet i konkurransen. Det kan være individuelt eller på et lag: gåing og sykling, aktivitet på treningsstudio, skigåing og svømming.

Konkurransen kan stå mot deg selv, naboen eller mellom lag med tre til fem medlemmer. Kanskje mot nabobedriften?

App eller på nett

Den letteste måten å logge aktiviteten sin på, er å laste ned «Sykle til jobben»-appen. Navnet forhindrer ikke å få registrert annen aktivitet enn sykling.

Påmelding er også mulig på nettsiden sykletiljobben.no, forklarer Siw Aina Strømøy ved Frøya frivilligsentral.

- Deltagerne må bo eller jobbe innenfor grensene til Frøya. De som jobber her men bor et annet sted kan bruke adressen til jobben. En kan ordne seg bruker og melde seg på allerede nå. Alle, uansett bakgrunn og form kan delta, poengterer Strømøy.

Sykling på lag eller individuelt teller i «Frøya i form» som kan bli større enn Frøyatrimmen. Foto: ARKIV

Nå planlegges et kick-off-arrangement 2. april, før første omgang med «Frøya i form» som starter 19. april og varer til 17. juni.

Bra for folkehelsa

Frøya kommune sponser regningen slik at alle innbyggerne på Frøya, samt alle som jobber på Frøya, kan delta gratis.

Aktørene bak «Frøya i form» opplyser at lite aktivitet skal til for at det gir god nytte for helsa.

Andre fordeler som listes opp er: bra for miljøet – med mindre utslipp og grønn reisevei, færre biler på veien - enklere parkering, samhold - tilhørighet og lagfølelse, hverdagsglede - frisk luft og gode opplevelser.

Tre poeng per dag

Påmeldte deltager kan se hvor mange som er aktive og hvor mange økter som er gjennomført, over hvor lange avstander. Nå er 3.400 deltakere fra andre steder enn Frøya registrert på nettsiden. Antall bedrifter er 703 og det er 632 lag som har registrert seg.

Man kan maks oppnå tre poeng per dag. Hovedregelen er at 30 minutter aktivitet gir ett poeng. Noen aktiviteter gir ett poeng uansett lengde på økten.