- Det var en milepæl da jeg nådde 1000 følgere på youtube, det er utrolig gøy at jeg når ut til så mange folk som er opptatt av det samme som meg, ler Brit Vie.

Hun har drevet youtubekanalen i drøyt 3 år og har etter hvert blitt en kjent person innad i strikkemiljøet. På sin kanal legger hun ut videoer om hverdagsliv og selvsagt - strikking.

Hun betegner videoene som podcastepisoder og har spilt inn over 40 ulike episoder.

- Det er egentlig så enkelt som at jeg skrur på kameraet og setter meg ned for å prate om strikkingen min, rett og slett, smiler Vie.

Startet med en ulykke i 2016

i 2016 var Brit ute for en mindre bilulykke da hun ble påkjørt, og bilen sneiet hun på en siden av kroppen. Hun ble sykmeldt og ble bedt om å holde seg i ro av legen.

- Jeg var ganske forslått, men jeg var jo fin ellers ikke sant. Så jeg hadde jo massevis av energi til overs, som jeg ikke fikk brukt til noen ting. Og da kom ideeen, sier Vie.

- Jeg hadde kommet over noen slike podcaster om strikking, og lekte litt med tanken om kanskje jeg skulle gjøre det samme. Jeg har jo drevet med blogging tidligere, ler hun.

Og det var starten på youtube - kanalen Brit Strikkenerd.

- Det var en litt ny verden med filming, klipping og redigering. Og enda rarere å snakke til et kamera, det var snålt i starten, smiler Brit.

- Heldigvis har jeg en flink sønn som hjalp meg i starten. Han ville egentlig ha youtube kanal selv, men var for ung, så han fikk nok utløp for redigerings kunnskapen gjennom meg, ler hun.

Saken fortsetter under bildet.

En viktig del av det å drive strikkepodcast er nettopp det å fortelle om strikkingen man driver med for tiden. FOTO / UTKLIPP: Brit Strikkenerd - youtube.

Et godt miljø

Brit forteller at det er godt miljø i podcast / youtube verden og at det fokus på fremsnakking av hverandre, noe hun setter stor pris på.

- Det liker jeg godt med podcast miljøet. Vi snakker hverandre frem og lar oss inspirere av hverandre, noe som er veldig fint, sier Vie.

- Ofte omtaler jeg andre i podcasten min, eller jeg blir omtalt i andres. Det er jo kanskje også en av grunnene til at man får følgere fra andre steder, smiler hun.

Brit forteller at podcast om strikking er svært kjent i USA og at det ikke har tatt helt av i Norge enda, selv om vi er godt i gang.

- Norge henger litt etter, det er mange som ikke vet noe om dette i det hele tatt, sier hun.

Mye glede og nye bekjentskap

De mange følgerne til Brit er også blitt venner som hun gjerne tar seg tid til å ¨samstrikke med¨.

Hun forteller at det er unikt å kunne møte folk som er like opptatt av strikking som hun selv.

- Jeg får så mye glede av å drive kanalen min og det har gitt meg så mange nye bekjentskap der ute, som jeg aldri ville fått eller, sier hun.

- Noen ganger så arrangerer jeg samstrikk, det er veldig koselig. Det er jo en måte å være sammen om noe, på hver sin side av landet, ler Brit.

- Da finner man en oppskrift, også strikker vi alle den. Det er samstrikk, en slags strikkekaffe over nettet, smiler hun.

- Jeg føler jo at jeg har møtt min gjeng. Vi er alle lidenskapelig opptatt av det samme, og det blir et veldig fint miljø og samhold, legger hun til.

Under videoene hun spiller inn kan følgerne legge inn kommentarer til Brit, her får hun mye hyggelige tilbakemeldinger på innholdet sitt;

¨Så fint å se deg igjen, og så inspirerende og raus du er! Takk for alt du gir av deg selv, storkoser meg i ditt selskap, alltid! Ha en fin høstferie¨

Saken fortsetter under bildet.

FOTO / UTKLIPP: Brit Strikkenerd - youtube.

Stort nettverk i strikkeverden

På tvers av landet møter nå Brit flere strikkeinteresserte personer gjennom kanalen sin og har fått flere ringvirkninger av følgerantallet.

- Det åpnet seg en helt ny verden etter at jeg startet kanalen og fikk en del følgere. Nå blir jeg kjent med mange nye mennesker og får inspirasjon fra dem, smiler Vie.

- Dessuten har det fått fine ringvirkninger ettersom jeg når ut til så mange. Jeg startet å lage et eget garn fra villsau vi har hjemme på gården, og det tok helt av, ler hun.

Garnet til Brit ble utsolgt før hun rakk å promotere og allerede nå står flere på venteliste for å sikre seg garn fra villsau på Frøya.

- Jeg synes jo selvsagt det er fint at vi kan trekke frem gården vår og villsauen, det er jo litt fin reklame, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Brit har også en egen facebook siden der hun deler oppskrifter, videoer og bilder fra strikkingen sin. FOTO: Brit Vie.

Lærer mye nytt

Både med strikking og kunnskap om rettigheter på youtube har utviklet seg på de årene Brit har hatt kanalen.

- Strikkingen min har definitivt blitt bedre. Mange tror kanskje jeg er veldig flink og kan alt, men det er jo ikke sant. Jeg lærer fortsatt, slik som alle andre, sier hun.

- Og alt med klipping og redigering har jeg også blitt mye bedre på. Det tar tid, men det tar kortere tid enn før, ler Brit.

Det er også mange rettigheter som må følges når man legger ut videoer på nett, noe Brit etter hvert har lært seg.

- Man kan jo ikke bruke hva slags musikk man vil uten å betale. I starten la jeg på hva enn slags musikk jeg ville, men det har jeg jo nå lært at ikke er greit, ler Brit.

Saken fortsetter under bildet.

FOTO: Brit Vie.

Lager vlogmas i desember

I desember skal Brit lage vlogmas, en videodagbok fra hverdagslivet i en vanlig desembermåned med alt den inneholder.

- Da tar jeg med meg kameraet og filmer fra hverdagen. I desember er det jo gjerne litt baking og ordning til jul, det er sånt som er koselig å filme, smiler hun.

- Jeg pleier å si at jeg lager vlogmas for mamma, det er egentlig det jeg gjør, for jeg vet ikke om alle andre synes det er så spennende å se på, ler Brit.

- Så blir det selvsagt med litt strikking da, det må jo nesten det, smiler hun.

FOTO / UTKLIPP: Brit Strikkenerd - youtube.