– Vi jobber parallelt med flere løsninger, sier Jo Bernt Brønstad, veidirektør i Trøndelag fylkeskommune.

Fylkeskommunen har varslet at de ikke kan holde lovnaden om å få på plass ny bruløsning over Kvernøystrømmen innen påsken 2022.

– Den prosjekterte løsningen er ikke byggbar, sa Jo Bernt Brønstad, da han møtte frøyapolitikerne i kommunestyret for ett par uker siden.

Årsaken var at ingen leverandører kunne levere den prosjekterte løsningen.

Det skapte sterke reaksjoner.

Ser på løsninger fra andre bruer

Nå gir han Frøya.no siste nytt i saken.

– Det jobbes for å finne en leverandør som kan levere den prosjekterte løsningen. Vi gjør mindre endringer, for å forsøke å finne en løsning for rehabilitering av brua, uten at vi må gå en ekstra runde med godkjenning via Veidirektoratet, sier Brønstad.

– Vi venter på endelig svar fra et firma i Bonn i Tyskland. Vi håper ennå at vi får til det, sier Brønstad.

– Vi jobber parallelt med andre løsninger, påpeker han.

– Hvis ikke vi finner en løsning på hvordan vi skal skaffe elementene til den prosjekterte løsningen, jobber vi med alternativer. Vi ser på løsninger som er brukt på eksisterende bruer, sier Brønstad.

– Vi jobber med saken. Vi har et ønske om å komme i mål så raskt som mulig. Vi er like giret på det som Frøya kommune er, lover han.

Vil vurderer nødrekkverk

Brønstad tør ikke å gi noen konkret fremdriftsplan, men har tro på at de kan få avklart saken i løpet av de kommende månedene.

– Jeg forventer at vi får avklart saken snart, sier Brønstad.

– Tilstanden på rekkverket er beskrevet som så dårlig, at man like gjerne kunne tatt det ned. Er det aktuelt å gjøre noe med det i mellomtiden? Blir det satt opp nødrekkverk?

– Dersom vi ikke får svar innen kort tid, vil vi foreta en vurdering av rekkverksløsningen veldig raskt. Da kan det bli aktuelt å ta grep, sier veidirektøren.