Jostein Eidesen hos Coop Byggmix er blant de som har travle dager fra nå. Han pakker ut paller med byggevarer og får satt opp hyller i ny-butikken de skal flytte til.

- Vi jobber på spreng for å bli ferdig til åpningen. Jeg tror vi som skal jobbe her og kundene går en spennende tid i møte når vi åpner. Dette ser vi fram til, sier han til lokalavisa Frøya.no.

Stor plass

Eidesen forklarer at de vil få god plass med blant annet drive-through for byggevarer. Biler kan kjøre igjennom og plukke varer.

- Dette blir artig å se, vi alle venter spent for å se hvordan kundene tar oss i mot. I tillegg til Byggmix, åpner en Prix her 3. mars, sier Eidesen og peker rundt.

I avdelinga for drive-through står reisverket til store hyller og det er store porter på begge sidene av bygget. I avdelinga der matbutikken kommer, jobber håndverkere med kapping og montering.

5 500 kvadratmeter med tre butikker åpner snart på Hamarvika. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Lars Ove Valaas-Breivik er direktør for eiendom i Coop nord-vest og forklarer at bygget er 5 500 kvadratmeter.

- Vi flytter våre eksisterende butikker på Hamarvika til den nye handelsparken. Bygget er et resultat av at vi trenger større plass enn det vi har på Hamarvika fra før. Ny-bygget dekker våre behov og er godt tilgjengelig, sier han.

- Kundene vil få bedre sortiment, større plass og lavere priser, lover han.

Det blir investert til sammen cirka 100 millioner kroner i bygget. Europris er den tredje butikken som kommer, med åpning 10. mars. De eier sin del av bygget selv. Bygging startet for omtrent et år siden.

En spent Jostein Eidesen flytter inn i lokalet som har en drive-through. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN