Pachov er en av dem som nå begynner å få nok.

– Jeg frykter hva dette gjør for bolysten utpå her. Det er ikke OK at mobilnettet er nede og at Telia har lovet for tredje dag på rad at det skal fikses til kvelden. Bare en og annen SMS går igjennom. Også mitt internett er k. Vi er flere som er frustrerte utpå her, og ingen informasjon er sendt fra Telia. Vi må lete på nett selv for å finne ut hva som foregår, sier han til lokalavisa Frøya.no. Han kjenner også til folk i området som sliter med mobilt internett fra Telia.

Cirka 650 rammet

I går ettermiddag formidlet informasjonssjef Daniel Barhom i Telia Norge at de har tre basestasjoner som ikke virker i området.

– Vi har dessverre tre basestasjoner nede i dette området som følge av et komplisert fiberbrudd hos vår leverandør i dette området, uttrykker han i en e-post.

Han forklarer at omtrent 650 kunder er berørt, enten i form av bortfall av dekning eller manglende dekning innendørs.

Teliabrukere på Titran og Nordskaget på Frøya har ikke mobilnett. Foto: TELIA DEKNINGSKART

– Fiberbruddet oppsto 5. januar og vår leverandør har vært ute flere ganger og forsøkt å rette feilen uten hell. Ny estimert rettetid er satt til kl. 16.00 i dag, sa Daniel Barhom til Frøya.no i går ettermiddag. Feilen er ikke rettet ennå.

Tok tid også tidligere

Også for noen uker siden hadde Telia problemer med basestasjonene sine. Mange Teliabrukere på Sistranda ble rammet. Frøya.no omtalte dette 2. desember. Flere dager gikk selv om Telia også da lovet at feilen skulle rettes.

– Fiberbruddet nå har ingen sammenheng med tidligere feil på Frøya, opplyser Barhom.