– For en hyggelig overraskelse. Dette visste vi virkelig ingenting om, sier Thichapak Hosseini og stråler imot meg fra døråpningen hjemme på Nesset. Hun ser det store diplomet fra Frøyawards 2021, med påskriften Frøya Asiatisk Mat er «Årets bedrift».

- Har vi vunnet pris fra frøyværingene? Det er helt utrolig. Nå ble vi glade, sier Ayatollah Hosseini. -Vi har ikke fått med oss at vi var nominert. Vi har vært på ferietur i Iran – og ikke hatt så god nettilkobling. Dette var virkelig tidenes julegave!

Skal henges opp i nytt kjøkken

Med sin lille matvogn på Nesset, slo Frøya Asiatisk Mat slo ut de sterke konkurrentene og børsnoterte selskapene Frøy, Måsøval og Bewi i kampen om prisen «Årets bedrift». -Tenk å konkurrere med så store og dyktige bedrifter; og så vinner vi. Det er helt fantastisk, sier Ayatollah. - Vi kan ikke få takket de som har stemt nok. Dette betyr utrolig mye, sier Thichapak. -Denne skal vi henge opp på vårt nye kjøkken. Det kommer på nyåret. Da får vi mer plass å lage god mat til øyværingene på, smiler hun.

Lever ut drømmen

Det har gått i ett kjør siden hun åpnet matvognen på Nesset før julen 2020. Planen var å beholde jobben på Salmar, mens matvognen var et sideprosjekt.

Responsen fra frøyværinger og hitterværinger gjorde at hun valgte å si opp og satse fullt på matvognen.

Det har hun ikke angret på.

- Vi har begge sluttet i jobbene våre på Salmar. Vi måtte det. Det går så bra at vi må utvide, smiler Thichapak, som skyter inn at kjærligheten blomstret på Salmar. Det var der paret møttes.

Nå lever de ut drømmen på Nesset.

– Vi elsker dette livet!

Familien står på hver dag

Matvogna står rett utenfor huset deres på Nesset. Her jobber de hver dag – og ekstra i helgene. -Det er godt å ha arbeidsplassen så nært hjemmet, smiler Thichapak.

Det setter også barna på 3 og 12 år pris på. -De får egen middag, men de hjelper også gjerne til. Særlig han på 12. Han skal bli ansatt etter hvert, smiler hun. -Jeg hjelper ting når det trengs jeg også, sier Ayatollah.

-Ja, jeg har heldigvis god hjelp. Han skal ansettes på fulltid han også snart, smiler Thichapak.

Tidligere hadde hun planer om å åpne restaurant på Sistranda, men det har hun gått vekk fra. Nå vil hun bli på Nesset. -Jeg synes at vi har det så bra her. Vi har mer enn nok kunder. Vi vil heller utvikle oss her, sier hun.

Ble savnet av kundene

At Frøya Asiatisk Mat er populær er det ingen tvil om. Det fikk paret igjen merke, da de reiste på ferietur til Iran i desember. -Telefonen har ikke stått stille siden vi kom hjem, forteller Thichapak.

- Folk var litt nervøse da vi var på ferie. Vi hadde vogna på reparasjon, så noen var redde for at vi hadde flytta, sier Ayatollah og smiler. -Folk har virkelig savnet oss. Det merket vi på første dag tilbake. Vi skulle ta det litt rolig fra start, men vi måtte åpne mange timer før vi tenkte, ler de. - Det var så mange som ville ha mat. Vi fikk klar beskjed om at vi ikke får lov til å reise bort så lenge igjen, smiler de.

-Første dag hadde vi omsetning på 20.000 kroner fra klokken 11:00 til 20:00. Det er ganske utrolig, sier Ayatollah.

Vil utvikle seg

Selv om de opplever stor suksess, er de hele tiden på jakt etter måter å utvikle seg på. De har brukt 160.000 kroner på asfalt, for å gjøre parkeringsmulighetene bedre. Det har ført til flere kunder. Nå skal de utvide til et langt større kjøkken. Etter hvert ønsker de også å kjøpe flere paviljonger, og ordne til en fin hage som folk kan komme til for å spise og drikke. -Vi er opptatt av å levere kvalitet. Og å gi folk en god opplevelse, slik at de kommer tilbake gang på gang, sier Thichapak. -Når du lager så god mat som henne, må jo folk komme tilbake, sier Ayatollah.

Sushi er lidenskapen

Det er ikke tilfeldig at maten fra matvogna på Nesset er god.

-Smaken skal være best hos oss. Vi er lidenskapelig opptatt av mat og har vår egen oppskrift, sier Thichpak. Hun har jobbet med sushi i 14 år. Først begynte hun å lage hjemme for kollegaene sine på Salmar. Deretter åpnet hun matvogna på Nesset.

-Sushi er spennende mat for meg. Man kan hele tiden lage forskjellige smaker og prøve nye ting, sier hun. Sammen har de reist rundt både i Norge og i utlandet og smakt sushi på rundt 70 ulike steder. Alt handler om å bli inspirert og lære.

- Jeg blir aldri lei. Det er det beste jeg vet. Jeg koser meg med å servere øyværingene god mat av høy kvalitet – med lokal laks rett fra Salmar, smiler Thichapak.

-Vi gleder oss til fortsettelsen – og vi må si tusen takk til alle som har stemt på oss. Vi er glade i dere!