Rune Stenvik er daglig leder i Frøya taxisentral og oppfordrer folk til å planlegge jula snart. For å bedre smittevern må all transport som skal skje etter klokka 21 bestilles. Dette gjelder fra og med lillejulaften, torsdag 23. desember, til og med søndag 2. januar.

- Vi råder folk som skal ha transport til å bestille på forhånd. Taxi må bestilles før klokka 9 om kvelden. Dette skjer grunnet korona-restriksjoner. Ikke så mange kan samles og mye ser ut til å bli stengt, men vi vil uansett ha bestillingene, sier Stenvik.

Må ringe

Bestillinger gjør at taxi-sentralen enklere får til å registrere hvem de kjører. Appen til Trøndertaxi blir ikke mulig å bruke.

- Bestillingene må skje manuelt ved at folk ringer Frøya taxi. Da får vi registrert med best mulig smittevern, sier han som tror det blir lite kjøring grunnet restriksjonene.

- Vi gjorde sånn bestilling også i fjor da restriksjonene var som nå. En fordel er at nå blir det sikkert at får folk drosjen de har bestilt. Det blir lettere for oss å planlegge, ved å kalle ut sjåfører etter behov så det er ganske bra, sier han.

Kan tilpasse

Sjåførene håper folk kan planlegge behovet for taxi.

- Vi vet aldri når folk skal hjem, så hvis man har bestilt er det lettere å endre tidspunktet om man ser det blir behov for å endre litt på retur sent om kveldene. Trøndertaxi tar imot bestillingene som vanlig og formidler til oss på Frøya. All syketransport går som vanlig uten ekstra registrering, sier Stenvik. Han har flere drosje-eiere og rundt 10 sjåfører som kan trå til på Frøya.