Flere snur seg og hilser når de går gjennom senteret på Sistranda. Smilene titter fram hos alle de møter på denne onsdagen.

To nisser

– Vi har jo fått så mye oppmerksomhet! Omtrent alle stopper opp overalt og ser to gang på oss, sier de lattermildt.

Det er blånisse Randi Skarsvaag og rødnisse Hilde Meland, som er ute på gode nissestreker nok en gang.

– I dag vil vi spre litt nisseglede i en ellers travel desember-tid. Mange kommer og snakker med oss og synes at det er veldig koselig, sier Randi.

Også barnebarna Jakob og Milla, fikk bli med på litt av nissegleden. Foto: VILDE MYRSETH

Innom små og store

Barna her på Sistranda kjenner de godt fra før. Nissetradisjonen startet nemlig da de begge jobbet i barnehage.

– Vi jobbet jo i barnehage her i mange år, og da gjorde vi dette hvert år før jul. Da var vi rød og blånisse en hel dag for de små der, sier Randi.

Siden den gang blir det ikke desember uten en nissedag. Dette året har de vært innom både barne- og ungdomsskolen i området.

– Det er jo så gøy for de kjenner oss jo igjen fra tidligere de eldste også. De som går på ungdomsskolen nå de synes jo at det er kjempe kjekt at vi kommer, sier Randi.

Et dypere budskap

Også på Rabben barnehage fikk de nissebesøk. Her går barnebarna til nissedamene, Milla og Jakob.

De sier begge at de synes det var stas å se bestemødrene som nisser. Randi og Hilde håper at de minste også får med seg et dypere budskap. En liten vekker rundt utestenging og mobbing.

– I barnehagen når dette startet så hadde vi jo et sånt førjulseventyr. Da snakket vi om at vi er rød og blå. Vi var litt forskjellig, men det hadde ikke noe å si. Man kan være venner likevel, sier Randi.

Rødnisse til legen

Det var ikke bare kjøpesenteret som fikk en visitt på slutten av dagen heller. Hilde dro nemlig nissedagen et skritt videre, og dro i fullt kostyme til legen også.

–Ja, han legen sa bare «nå var det litt vanskelig å ta dere seriøst», sier Heidi og ler.

– Du kan vel si at vi har vært litt overalt i dag, legger hun til.

– Ja, det blir alltid mye tull og gøy! Og dette er jo nå noe vi gjør helt frivillig, og bruker en fridag på. Det gjør mye godt for oss også, deler Randi.