– Jeg har egentlig hatt lyst til å starte kafé i mange år, men det har aldri blitt noe av, sier Rannveig Slettun.

I vinter gikk imidlertid drømmen til virkelighet, med oppstart av matvogna «Nordvesten».

– «Søvest» var tatt (i skybaren til Hotell Frøya, journ.anm.), så da gikk vi for «Nordvesten», sier Rannveig.

– Vi sørger for «veiamat» på Mausund. Det var på tide det, smiler hun.

Gått over all forventning

«Nordvesten» er en familiebedrift, drevet av søstrene May, Lene og Rannveig. I tillegg til Ragna, dattera til Rannveig.

Ragna har fagbrev som kokk og er hovedansvarlig for maten.

– Vi får beskjed om ikke å være borti, sier May Slettun og ler.

– Vi er glade for at vi har ekspertisen til Ragna bak her. Særlig på sånne travle dager som vi hadde i forrige uke. Da hadde vi 44 bestillinger på to timer. Det gikk unna, forteller May.

– Det har gått over all forventning, sier hun.

– Vi koser oss skikkelig!

Midt i smørøyet

Frøya.no møter dem ved matvogna like ved idrettshuset på Mausund.

– Vi er midt i smørøyet. Vi er veldig glade for at Mausund IL lar oss få stå her, sier Rannveig.

– Her er vi veldig synlige, sier Ragna.

– Se så fine arbeidsantrekk vi har laget oss. Vi har fått velge fargene selv, sier de.

Foto: Lena Jørgensen

Har fått stamkunder

De startet opp i november 2021. Foreløpig holder de åpent i to timer på fredagskveldene. Drømmen er å kunne holde åpent på heltid, men de begynner forsiktig.

– Vi har allerede fått oss noen stamkunder. Det er noen som ringer hver uke, sier Rannveig og smiler.

– De aller fleste bestiller i forkant. Det er veldig greit for oss. For da vet vi at vi kan levere på tiden, sier hun.

– Folk kommer gjerne hit og henter maten, men vi kan kjøre den ut dersom noen ikke kommer seg hit, forteller Rannveig.

– Jeg er mest opptatt av at de kommer seg hjem før maten er kald. Det er jo så hyggelig at de vil slå av en prat, men jeg må passe litt på da, ler hun.

Foto: Lena Jørgensen

Populært med biffsnadder og Solbjørgkylling

Maten de selger er typisk fast food. I tillegg har de litt lokale klassikere. Foreløpig er det mest middag, men de har også boblevafler, is og churros.

– Det som er mest populært er hamburger og biffsnadder, forteller Rannveig.

– I tillegg selger vi en del av Solbjørgkylling, sier hun, før journalisten ber om mer forklaring:

– Solbjørg hadde pensjonat/kafé i kjelleren borti her. Vi har kalt den opp etter kyllingen hun serverte, sier Rannveig og smiler.

– Vi prøver oss frem og forandrer menyen etter hvert. På denne årstiden må vi tenke på hva mausundværinger og hyttefolk vil ha, men snart kommer turister og feriefolk også, sier May.

– Vi har troen på at dette kan være noe for folkehøgskolen også. Det kan bli liv her fremover, smiler hun.