Lørdagens dugnad gikk så det suste for folka i Sula grendalag.

– Vi er litt avhengige av at fork stiller opp og det gjør de til gangs, dugnaden betyr alt! Vi hadde ikke fått til alt her på Sula uten den fantastiske dugnadsånden. Omtrent «alt» i grendalaget på Sula er basert på dugnad, sier en glad Rikke Kristensen.

Over 20 kom

Grendalaget fikk samlet over 20 som deltok i rydding rundt på området ved butikken.

– Nå fant vi ut at vi skulle ta et «røsk» og nå blir stedet rundt butikken enda mer koselig. Dette er et sted mange møtes - et naturlig knutepunkt. Her er landingsplassen for båtene som kommer og går, forklarer hun.

Grendalaget brukte noen timer og fikk gjort mye fordi så mange stiller opp.

– Vi får gjort så mye, og da blir det lettere å ta en dugnad igjen senere. Her er det alltid noen snille damer som lager vaffelrøre, kaffe og annet til pausene, sier nun og skryter av alle som kan være med.

Foto: Maj Elin Svendal

Fra bygda

Rikke har vokst opp på Geilo, men har ikke opplevd maken til dugnadsånd etter hun flyttet hjemmefra.

– Her på Sula er det bare å bøye seg i støvet. Folk skulle nesten komme hit for å lære dugnadsånd. Her hjelper alle hverandre, sier hun.

Hun har bodd i større byer, men er glad i små steder.

– Samfunnet på Sula likner litt på bygda der jeg vokste opp. Jeg måtte hit til Sula for å finne noe så bra som bygda jeg kommer fra.

Hun og mannen har hatt feriehus på Sula lenge.

– Det er Ronny, han er født her, og har gått sine barneår her. Vi ble forelska i øya, og var her så mye i feriehuset at vi ville flytte hit. Vi reiste jo hit så fort vi fikk mulighet uansett, sier hun og ler.

De to kjennet to par som vil flytte til Sula snart, og det kommer flere de nærmeste årene.