Håpet er at frøyværingene og besøkende vil se positive resultat.

– Hvis vi skal henge med i bransjen må vi investere i utstyr og godt kjøkken. Kjøkkenet er hjertet i huset her og fortjener oppmerksomheten.

Det sier Stig Bremnes som er teknisk ansvarlig hos hotellet på Sistranda. Han er spent når flere nå skal ta i bruk investeringen som har en prislapp på hele seks millioner kroner.

Det forklares at hotellet nå legger til rette for at menyen kan utvikles, og at hotellet fortsatt vil være opptatt av lokal matkultur.

Rett tid og elever

Kjøkkenet er oppgradert litt med årene, men det tas et skikkelig løft nå.

– Kjøkkenet var bygget i 1988 samtidig med hotellet ble satt opp. Med årene har det vært noen oppgraderinger, men nå var tiden inne for å fornye mer skikkelig, forklarer han.

– Vi har lagt til rette for at det skal være bedre plass til elever som er her på opplæring. Vi samarbeider med Guri Kunna videregående skole, sier Bremnes.

Med oppgradert kjøkken ventes hotellet å bli mer attraktivt også for gjestekokker.

– Da kan våre kokker lære mer. Vi er bestandig interessert i at de kan lære. Vi får gode muligheter til at kokkene kan utvikle seg, sier han.

foto
Stig Bremnes ser fram til å få bygget ferdig og tatt i bruk nytt kjøkken på hotellet. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Spesielt utstyrt

En kjøkkenøy utenom det vanlige er satt inn. Denne er det bare en til av i Norge, ifølge hotellet. Også plass til kokegryte som kan ta 100 liter i slengen har de fått.

– Kjøkkenøya har flatgrill, induksjonstopper, frityr, kokegryte og diverse kjøleskap under. Alt er integrert. Arbeidsdagen til kokkene blir dermed mye lettere. Også ventilasjon på hele kjøkkenet er skiftet så forholdene bedres, sier Bremnes.

Han tar med at ombyggingen gir bedre plass for servitører, samt anretning av mat og drikkevarer.

foto
Sjelden og ny kjøkkenøy med alt integrert ventes å bedre matlagingen på Hotell Frøya. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN