Næringsdrivende på Sørburøy reagerer først på at prisene på transport av gods med båten Vetlefjord er så høye som de er nå.

- Tar fra oss lysten

Terje Melkvik måtte betale 2.400 kroner for en pall med terrassebord, og rundt 850 kroner for å få sendt to startbatteri han skulle ha i sjarken han bruker i fisket han driver.

- Prisene tar jo nesten fra oss lysten til å holde på med noe her ute. Vi har også sett folk med ferieboliger her, som har betalt store summer for å få med seg bil-henger med last ut. Prisen svir begge veiene. Jeg har også opplevd at Fosen Namsos tar 150 kroner i fakturagebyr og det er uvanlig mye, sier Melkvik.

Terje Melkvik er skeptisk til kostnadene for gordstransport mellom Sørburøya og Frøya. Foto: ARKIV

- Urettferdig

Tilhengere og annet gods som skal være med Vetlefjord må heises på og av båten med kran.

Denne transport av gods med Vetlefjord blir blodig urettferdig hvis de andre fergene blir gratis til sommeren, mener Aleksander Søreng.

Han er daglig leder for fiskemottaket på Sørburøy, og politisk aktiv for FrP i kommunestyret på Frøya.

- De som skal med båten til Mausund og Sula kan ha med lastebiler som slipper å betale ekstra for frakt. Skal vi på Sørburøya fortsette å betale for varene som lastes om bord med kran, blir dette urettferdig. Fiskemottaket vårt må betale nesten to kroner per kilo fisk som sendes. Det slipper andre fiskebruk, sier Søreng.

- Tidligere hadde vi støtte fra fylket for transport av denne typen, men det var før Trøndelagsfylkene ble slått sammen, sier han og vil ha en bedring i tilbudet.

MS Vetlefjord er en kombi ferge/hurtigbåt. Foto: ARKIV