Han er fornøyd, og ser tilbake på de fire ukene med redaksjonelt arbeid bland folk på Frøya, for Frøya.no.

– Jeg var en litt nervøs guttunge som gikk inn på kontoret for fire uker siden. Jeg forlater nå kontoret som en journalist-spire med masse nye erfaringer, slår han fast.

– Først og fremst må jeg fortelle at Bjørn og Lena er to helt utrolige læremestere i livet som journalist. Jeg har fått med meg mye mer enn hva jeg ville lært av fire uker på skolebenken, sier han.

– I løpet av disse fire ukene har jeg staket ut kursen min for fremtiden enda mer enn jeg allerede hadde. Jeg har erfart at journalistyrket er noe for meg. Jeg har vært utrolig heldig i mine uker her. Jeg har hatt muligheten til å oppleve ting jeg ikke tror sommervikarene i VG eller Dagbladet får, medgir Aastum.

– Samtidig som Frøya.no har skrevet om flystreik og hvalrosser, har jeg vært så heldig å fått besøkt den fantastiske øyrekka vår opptil flere ganger. Der ute har vi møtt masse fantastiske folk rundt om, sier han.

– Jeg må nok trekke frem spelet «Oda fra havet» som det største høydepunktet. Ellers må jeg si alle sakene jeg laget var morsomme å jobbe med, forteller tenåringen.

Han forteller å være takknemlig og ønsker på gjensyn, og hilses tilbake med det samme fra redaksjonen.