Ordførerne i kommunene Frøya, Hitra og Orkland har for lengst søkt Samferdselsdepartementet om sletting av gjeld etter byggingen av «Lakseveien.»

Denne søknaden kom det ikke noe svar på.

I januar sendte derfor ordføreren i Orkland kommune, Oddbjørn Bang (Sp) en fornyet søknad på vegne av de tre kommunene.

800 millioner

Bang imøteser hva svaret fra departementet blir.

– Vi har søkt igjen om å få ettergitt helt eller delvis restgjelda på 800 millioner kroner. Alle de tre kommunene har et sterkt ønske om å få tatt bort bommene. Vi må etter hvert bli enige om hvordan dette skal håndteres avhengig av hva departementet svarer. Det kan bli et valg mellom å forkorte tiden for nedbetaling, eller reduserte priser i bommen. Alt som har med vei og gjøre tar tid, sier Bang om departementets behandling av søknaden.

Ser frem til svar

Ordførerne har uttrykt at det er rettferdig å få ned gjelda på Lakseveien, fordi andre også har fått redusert gjeld på veiprosjekter, eksempelvis på Fosen-halvøya.

Også Frøyas ordfører Kristin Strømskag (H) ser fram til å få et svar.

Ordfører Kristin Strømskag venter på svar om bomstasjonene. Foto: ARKIV

– Vi skjønner det er langvarige prosesser og håper på svar innen rimelig tid. Å få bort bommene vil være viktig for alle brukere av veien, enten det er tilreisende, innbygger eller næringsliv.

Er på saken

Etter at søknaden fra ordførerne ble sendt, er svaret at saken nå er til behandling i Samferdselsdepartementet.

– Det er embetsverket som vurderer søknaden om nedsetting av bompengegjelda. Vi søker å få svart på søknaden så raskt som mulig. Spørsmålet om flytting av bomstasjoner er også til vurdering, opplyser Tornøe Frøydis, pressekontakt i Samferdselsdepartementet.

Bommen på FV 714 ved Våvatnet kan bli historie hvis departementet vil. Foto: PETTER VIDAR VÅGSVÆR