Nyttårskonserten torsdag blir digital fra kulturhuset, med orkester, solist og intet publikum i salen. Det forklarer kulturhusets Håvard Dyrø.

– Vi håper selvsagt at så mange som mulig vil følge oss på FrøyaStream som er en kanal på Youtube vi har opprettet for kulturhuset. Vi har godt med utstyr for å sende lyd og bilde fra alle typer arrangement, sier Dyrø til lokalavisa Frøya.no.

– Fyrverkeri på scenen

Programmet på nyttårskonserten er «hemmelig» og presenteres fra scenen.

– Det vi vet er at årets solist er sopranen Eir Inderhaug er godt kjent for det trønderske publikum. Sammen med Trondheimsolistene blir hun et virkelig et fyrverkeri både scenisk og sanglig, lover han.

Høy musikalsk kvalitet ventes også når Trondheimsolistene spiller på Frøya torsdag. Foto: TRONDHEIMSOLISTENE

Orkesteret er internasjonalt anerkjent, og av svært høy kvalitet, noe publikum på Frøya og Hitra kjenner godt til fra tidligere konserter, får vi forklart.

Venter bra konsert som sendes på nett. Håvard Dyrø og Alf Leander Reppe ordner teknikken i Frøya kulturhus. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Frivillig billett

Frøya kulturhus kan altså ikke ha publikum i salen grunnet smittevern. Dermed selges det heller ikke billetter på vanlig måte.

– Vi har gått for en frivillig VIPPS-løsning. De som ønsker, kan gi en donasjon i form av en valgfri sum, sier Dyrø.

Både orkester og solist er svært opptatte av å underholde, og spiller på hele registeret av følelser hos sitt publikum, heter det fra arrangørene.

Eir Inderhaug er kjent for mange i Trøndelag og blir å se i Frøya kulturhus sammen med Trondheimsolistene. Foto: TROND GUDEVOLD/CRESCENDI ARTIST