Bewi blir hundre prosent eier av det ledende britiske isolasjons- og emballasjeselskapet Jablite Group. Det varsler de i en pressemelding onsdag.

I juni 2020 varslet Bewi at de kjøpte 49 prosent av Jabalite. Nå kunngjør de at de velger å kjøpe de siste 51 prosentene, og tar derfor over 100 prosent av kontrollen i det britiske selskapet.

– Vi er veldig glade for nå å kunne inkludere Jablite fullt ut i teamet vårt. Selskapet har vist en imponerende utvikling de siste to årene, og vi ser frem til å styrke vår markedsposisjon i Storbritannia ytterligere sammen fremover, sier Christian Bekken, administrerende direktør i Bewi.

Ser stort potensiale

Jabalite Group har 50 års erfaring med å innovere og utvikle EPS-løsninger for isolasjon og emballasje.

I 2020 satte selskapet i gang et omfattende restruktureringsprogram, inkludert nedleggelse av to anlegg, optimalisering av produksjonsfotavtrykket, i tillegg til flere andre kostnadsinitiativer.

Den gjennomførte restruktureringen har resultert i betydelig lønnsomhetsforbedring de siste to årene.

Jablite har vokst til å bli en ledende leverandør av isolasjons- og emballasjeløsninger i Storbritannia, med en årlig omsetning på omtrent 40 millioner GBP og en EBITDA-margin i området 5 til 10 prosent.

– Jablites virksomhet vil også utfylle den britiske virksomheten til Jackon veldig godt, så vi ser et stort potensial for synergier ved å kombinere de to enhetene så snart Jackon-transaksjonen er fullført, sier Bekken.

10 millioner pund

Ledelsen i Jabalite, inkludert administrerende direktør Richard Lee og finansdirektør John Cooper, vil fortsette i sine roller fremover.

Det opplyser Bewi i pressemeldingen.

Rik Dobbelaere, tidligere administrerende direktør i Synbra Holding, BEWiSynbra Group og styremedlem i BEWI ASA, har vært styreleder i Jablite siden Bewis oppkjøp av eierandelen på 49 prosent i 2020.

Det totale vederlaget for de resterende 51 prosentene av Jablite er omtrent 10 millioner britiske pund, og vil bli gjort opp i kontanter.