Faruk Yaylaci (38) startet hos Scale AQ på Nordhammarvika i 2007. Han kom til Norge og Frøya fra Tyrkia i 2006, og er en av mange fra utlandet som jobber og lever på Frøya.

For nye tall viser at andelen arbeidsinnvandrere og utenlandske pendlere blant de sysselsatte på Frøya er betydelig.

En av tre

Nersten hver tredje person i arbeidslivet kommer fra utlandet. Hele 29,3 prosent blant de ansatte i arbeidslivet i Frøya kommune kommer fra utlandet. Det viser nye tall Fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Ingen kommune i Trøndelag har større andel sysselsatte som opprinnelig kommer fra et annet land.

Selv om Trøndelag har lavere andel utenlandsk arbeidskraft enn andre fylker, er det enkelte kommuner som ligger høyt oppe på statistikken. Sjømat-kommunene Frøya og Hitra er klart langt oppe.

Næringene med størst andel ansatte innvandrere var forretningsmessig tjenesteyting, bygge- og anleggsvirksomhet og overnattings- og serveringsvirksomhet, med henholdsvis 25, 22 og 16 prosent.

Tall for kommuner. Foto: SSB

Mer enn resten av landet

Tallet på sysselsatte på Frøya som kommer fra utlandet er litt lavere enn gjennomsnittet i Norge.

Andelen arbeidsinnvandrere og utenlandske pendlere blant de sysselsatte i Norge var i 2020 på 8 prosent. Flest kom fra Polen.

2,8 prosent av alle sysselsatte i Norge er jobbinnvandrere fra Polen. Deretter følger Litauen med 1,3 prosent, ifølge tall fra SSB.

Viken er fylket som har høyest andel jobbinnvandrere, med nesten 10 prosent av alle sysselsatte i 2020. Ifølge SSB kan dette henge sammen med at dette er fylket hvor det er høyest aktivitet innen bygg- og anlegg.

Tall for fylker. Foto: SSB