Kollektivtilbudet i Trøndelag er i full drift igjen fra mandag 14. august, med nærmere 35. 000 avganger hver uke.

– Fra og med mandag er det igjen full kapasitet med både by-, region og lokallinjer, båt og bestillingstransport. Både sjåfører, mannskap, operatører og AtB er klare for å ta imot nye og gamle kunder, for at så mange som mulig skal få en så smidig reise som mulig, sier direktør for marked og kommunikasjon i AtB, Grethe Opsal.

Nye rekorder

Stadig flere velger å reise kollektivt, og AtB har sett nye rekorder i antall reiser i løpet av 2023.

Gamle kunder har vendt tilbake, og nye kunder har kommet til, med 22.205.443 reiser i perioden januar-juli 2023, mot 18.434.130 reiser i samme periode året før.

Det er forventet at stadig flere bruker kollektivtilbudet fremover, i tillegg til å benytte seg av mikromobilitetstilbudene som stadig forbedres.

– Det økende antallet som velger å reise kollektivt, stiller også høyere krav til både tilgjengelighet og smidighet. Å reise kollektivt skal være et enkelt og godt alternativ, der bilen blir valgt bort til fordel for buss, trikk, båt og tog. Appen er oppdatert, med flere funksjoner enn tidligere, med blant annet mulighet for å bruke elsparkesykkel og bysykkel, i tillegg til sanntidsvisning av buss i kart, sier Opsal.

Bestillingstransport

Fleksibel transport endrer navn til AtB Bestill.

– Bestillingstransporten følger oppstart for høstrutene for buss, båt og tog, og tilbudet er tilpasset reiser til og fra konkrete avganger. Du kan også bruke tjenesten til handlesteder, kommunesenter eller kultur- eller fritidstilbud, opplyser AtB.

Skolestart

Skolene starter i hovedsak fra torsdag 17. august, og det samme gjør skolelinjene. Alle skolelinjer fungerer også som lokallinjer, og kan benyttes av alle som ønsker å reise. – Skulle det dukke opp spørsmål knyttet til rutetilbudet, billettløsningene våre eller andre ting du lurer på, er det bare å ta kontakt med en av våre kundebehandlere. De sitter klare til å hjelpe på chat, telefon, mail eller sosiale medier, sier Opsal.