Nærmeste bedrift som fikk pris var for «Årets sjømat». Prisen gikk til «Tuvas spesialrøkte laks» fra Dolmøy Seafood.

Prisen for «Årets Matgave» gikk til Smaker fra Øyriket AS for produktet «Afternoon Tea».

Festivalen foregår i Trondheim og juryen sitter fagfolk som lukter, smaker og kjenner seg fram til hvilket matprodukt som har den beste kvaliteten. Det blir lagt vekt på gode tilbakemeldinger til produsentene, slik at de kan utvikle sine produkter.

Fra Frøya

Garnviks røkeri fra Frøya var finalister i klassen «Årets nykommer» og «Årets sjømatprodukt» men nådde ikke opp denne gangen.

Øvrige bedrifter fra Frøya på festivalen er Dalpro og Bryggeriet Frøya. Hurran spiseri er også tilknyttet men ikke på plass ved festivalen.

Ser på alt

Både på utseende, innpakning og kvalitet, smak og lukt. Derfor er dette ikke bare en hyggelig happening. Det er en del av den viktige utviklingen av matregionen, med lange tradisjoner.

I Trøndelag har vi skyhøy kvalitet på lokale matprodukter og lokalt produsert drikke. Mange av disse vinner også internasjonale konkurranser. Produktene blir som regel revet vekk ganske raskt, heter det fra Trøndersk matfestival.

Årets vinnere

Årets bakst- og meieriprodukt:

Pekkabrød fra Liverten

Årets kjøttprodukt:

Fenalår av steinaldersau fra Haugrønning gård

Årets meieriprodukt:

Hvit geitost fra Skansen Ost

Årets nykommer:

Vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat

Årets søtsak:

Smellkyss fra Fru neliK

Årets økologiske produkt:

Gammel ungkaren fra Hitra Gårdsmat

Åpen klasse:

Zari Eplemost fra Inderøy Mosteri

Illustrasjon på dommernes arbeid med smakingen på produktene. Foto: trøndersk matfestival