«Gyda» har dratt videre men kanskje kommer en av hennes slektninger hit igjen snart. Derfor har Terje Melkvik på Sørburøy fremmet forslag til velforeninga om å få til samband som kan fungere når telenettet bryter sammen.

Mangler nødnett

- Gjæsingen og Sørburøy mangler slik beredskap. Problemet er kanskje ikke større enn at kommunen kan ha satt opp en kontaktperson med en portabel VHF. Kystradioen er bemannet døgnet rundt så man kan få kontakt med alle nødetatene, uttrykker Melkvik. Han har forhåpninger til de som steller med ansvaret for helse og sikkerhet.

Får nødnett

Marit Wisløff Norborg er beredskapsleder og stabssjef for Frøya kommune og har ansvar. Hun er alt i gang med å ordne så satellittelefoner kan bli stasjonert på Sørburøy, og på Gjæsingen.

Tar orden på nytt nødsamband. Marit Wisløff Norborg er beredskapsleder i Frøya kommune. Foto: ARKIV

- Vi er i dialog for å få kjøpet inn satellittelefoner, en til hver av de to øyene. De må ha en måte å organisere dette på. Det må finnes en plassering så satellittelefonene er tilgjengelige. Vi skal samarbeide med de på øyene å ha dialog så vi får sambandet på plass. Vi håper å bestille telefonene i neste uke, så gjenstår det å se hvor lang tid det tar å få de levert, sier Norborg til lokalavisa Frøya.no

Sørburøy får kontakt med omverdenen selv om mobilnettet måtte falle ut. Foto: ARKIV