- Det var stort å få besøk av statsminister Erna Solberg (H) og hele hennes følge, sier Odd Arne Arnesen, daglig leder ved Mausund feltstasjon.

- Det gir oss bekreftelse på at vi, etter fem år har greit å løfte vårt arbeid på et nivå som gjør at det er interessant for lederne i landet. Det er vi stolte av, sier Arnesen, og smiler.

Dypt imponert over Erna og Sindre

Mausund feltstasjon var ett av tre stopp, da statsministeren besøkte Frøya kommune. Først var Solberg på besøk hos Salmar, og til slutt var det "krabbefest" i idrettshuset på Mausund.

I mellom var hun på besøk på Mausund feltstasjon for å snakke om marin forsøpling, opprydding av hav og for å møte kystrenovatører.

- Vi ble dypt imponert over statsminister Erna og ektemannen Sindre. Det er tydelig at dette er en fanesak for dem, sier Arnesen.

- De var kunnskapsrike om utfordringene i havet og hadde detaljkunnskap om miljøutfordringene vi møter hver dag i fjæra, sier han.

- Det var rett og slett et inspirerende møte!

Sørgelig å se omfanget

Statsministeren roste arbeidet som gjøres på Mausund feltstasjon.

- Jeg er veldig imponert over det dere får til, sa statsminister Erna Solberg (H).

Hittil i år har stasjonen plukket 1.000 kubikk med søppel fra Europa. 70 prosent av avfallet som kommer til stasjonen kommer derfra. Årsaken er Golfstrømmens krefter.

- Jeg var ikke klar over omfanget. Særlig ikke hvor mye søppel som kommer langveisfra, sa Solberg.

- Det er sørgelig å se hvor mye marint søppel som ender opp her ute. Samtidig er det et bevis på hvilken kjempeviktig jobb dere gjør. Vi må bare fortsette å kjempe, sa hun.

- I tillegg er det viktig å bryte plastkjeden tidlig nok. Vi må hindre plast fra å havne i sjøen og vi må jobbe med bærekraft. Det er helt avgjørende for at vi skal kunne fortsette å leve av havet.