Gjennom de siste fem årene har prisen for leiligheter på Frøya i snitt blitt 11.000 kroner høyere per kvadratmeter, sammenliknet med eneboliger. Det forklarer Sindre Belsås, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling AS.

Økning fra 2018

– I 2018 og ut 2021 har snittprisen generelt gått opp med 5.500 kroner per kvadrat for boliger på Frøya. Årsaken er at det er mer kapital blant folk, og det som har med næringslivet å gjøre. For, næringslivet på Frøya er bra og veksten der genererer flere innbyggere. Mer bygging av nye boliger som kommer på markedet har høyrere verdi, sier han. Alt avhenger av at det kommer nye arbeidsplasser.

Arbeid og brukt

Arbeidsinnvandring på Frøya gjør at prisene holder seg oppe. Vi ser leiligheter og rekkehus har høyest pris per kvadratmeter. Det kommer av at mye nytt bygges. I 2021 var snittprisen 23.415 kroner per kvadrat for enebolig. I 2019 var prisen 21.914 per kvadrat, sier Belsås.

– Brukte boliger er med og holder snittprisene nede. Det er moderat mange brukte boliger fra rundt 1970-tallet som selges nå, forteller Belsås til lokalavisa Frøya.no.

En annen faktor som holder prisene oppe er prisen på materialer, som har vært høy lenge.

– Utbyggerne vil jo ikke ta merkostnadene for dyrere byggematerialer. Mye påvirker boligprisene, også avgifter og pandemien. Vi har særlig solgt flere hytter, men også litt flere boliger de siste par årene.