– Jeg overrasker meg selv ved å satse sånn. Etter lang tid har jeg laget en plan og et mål for etableringen, sier Billy.

– Jeg vil utvikle og forbedre det jeg gjør og lære mer. Jeg er fortsatt ung, og vil ha mer erfaring. Jeg tror dette er rett tidspunkt å satse, sier han som er kokk.

Tislkudd

Frøya kommune har gitt et tilskudd på 141.000 kroner til Daniel Billy sitt prosjekt med å starte tilbud om matservering fra en vogn som skal hete «Gourmand».

Næringstilskuddet skal Billy investere i en matvogna og han planlegger en ny type meny til folk på Frøya.

Billy er utdannet kokk ved Hotellakademiet i Slovakia. Han har erfaring fra hoteller og restauranter i Slovakia og Norge.

– Vil koste

– Jeg er veldig glad og takker for å få pengestøtte. Tilskuddet skal jeg også bruke til egenkapital og for å få lån. Det vil koste å gjennomføre planene, da jeg har fått designet, og vil få bygget en ny vogn, sier han.

– Jeg vil lage og servere østeuropeisk mat, som jeg tror vil være nytt for Frøya. Jeg tror mange her vil bli glade når dette kommer i gang, uansett hvor de kommer fra. Norske mennesker vil oppdage at dette blir spesiell og ekte god mat, sier han med engasjement.

Leter etter plass til en fem meter lang matvogn, gjør Daniel Billy som er utdannet kokk. Foto: bjørn lønnum andreassen

Gründer-par

Daniel Billy er samboer med Martina Turciakova som driver sin egen «Barber shop», hvilket Frøya.no har omtalt før.

– Vi er begge opptatt av å kunne drive egen virksomhet. Det er jo spennende. Vi har ikke barn men en hund, og går på tur med den. Vi snakker mye om oppstart og etablering, og jeg har som henne sluttet i vanlig lønnsjobb for å satse på etableringen, forteller Billy.

Han har jobbet på Lerøy tidligere.

– Det var ikke min bransje. Nå har jeg også samarbeid med NAV om støtte under etableringen. Jeg vil gjerne tilby tjenester på høyt nivå, og gi noe nytt til Frøya, sier han som vil holde menyen litt hemmelig ennå.

Kanskje arbeidsplasser

Ny etablering i første omgang kan føre mer med seg av arbeidsplasser på sikt, er tanken til Billy.

– Maten skal være fancy, og med østeuropeisk preg. «Gourmand» er matvognas navn. Det betyr «Elsker av god mat.» Jeg håpet å ansette et par medarbeidere på lengre sikt, sier han.

– Håpet er at bedriften dermed skal bestå av et team med engasjerte medarbeidere. I tillegg er tanken å tilby catering til arrangementer.

Billy er spesielt takknemlig for samarbeid med kommunen og Blått kompetansesenter i arbeidet med planene.