Ifølge tall fra Brønnøysundregistrene hadde bedriften en omsetning på 121 000 kroner i 2019. Året etter, i 2020 omsatte de for en million kroner.

– Vi startet i oktober 2019 så det forklarer omsetningen da. Nå i 2021 økte omsetningen til 1,7 millioner kroner, sier Karl Kristoffersen. Han er daglig leder i bedriften som er i oppstartsfasen. Den økte omsetningen er altså på 70 prosent.

«Frøyabunader» og korona

Oppturen til den nye bedriften kommer av noen større ordre på arbeidsklær som kjeledresser. Disse er spesielt synlige. Kundene er i oppdrettsnæringa og rederier rundt omkring.

– Arbeidsmiljøloven sier arbeidsklærne skal være spesielt synlige. Det går en del «Frøyabunader», ja. Vi klarer ikke å skaffe mange nok. Særlig har også kjeledresser i barnestørrelser blitt populært, men de er rensket i hele Norge, sier Kristiansen, og kommer ikke utenom korona og Kina.

– Problemet er få containere og fly i omløp som kan transportere. Arbeidsklærne produseres i Kina og Malaysia. Men flere fabrikker har vært stengt, og båter har ligget i opplag. Korona sies å være en av grunnene til mindre produksjon og dårligere transport med båt, forteller han.

Trykk av logoer er litt av tilbudet fra Karl Kristiansen. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Jeg snakket med importøren som i tillegg sier at italienske produsenter ikke fikk levert glidelåser til fabrikken i Malaysia, forklarer han om en annen forsinkelse.

På nett og i utstilling

– Kunder kan bestille på nettsiden vår. De vi selger varene våre til logger inn, og da får vi et «pling» på telefonen når ordrer er kommet. Da kan iverksette pakking og utsending av varene, sier Kristiansen.

– Vi vil konkurrere mot annen netthandel. At vi samtidig har varene til stede lokalt er en fordel. Noen kommer for å prøve, og vi farer rundt til kunder for å vise fram varene, sier Kristiansen.

Varer er alt sendt til Stokmarknes i nord til Stavanger i sør, og ordrene skal være ganske store.

Gjeldfri framover

– Vi har ikke noe lån på virksomheten. Det betyr at vi står friere til å sette priser og lønninger. Vi er to registrert ansatte og har jobbet litt utenom Kasa Bistand AS. Dermed har vi mulighet til å være fleksible i oppstarten, forteller han.

– Vi mener både vi og butikken Bruke som selger noe av det samme som oss, er liv laga å ha på Frøya. Det er et stort marked også på Hitra, sier Kristiansen.

Kasa Bistand AS bistår ellers bedrifter med HMS og sikkerhetsutstyr.