Særlig ved populære utfartsdager og ferier har det vært for få plasser å parkere ved fergeleiet på Dyrøya. Uenighet om bruk grunn har forsinket byggingen av nytt fergeleie med bilparkering. Nå venter folk på at Fylkeskommunen og grunneierne snart blir enige om en løsning som er best for alle partene.

– Utsatt bygging overrasker ikke

Ole Melkior Gården er pendler fra Dyrøya til øya Mausund i øyrekka og rister på hodet.

– Utsettelser i bygginga her overrasker meg ikke. Fylkeskommunen virker å ha blitt for stor etter sammenslåinga. Det ser ut som de ikke favner om det som må gjøres. Jeg har jobbet i folkekommunen selv med hurtigbåt-kaiene i Trondheim og kjenner til systemet litt. Det overrasker meg at fergeleiet her ikke har kommet i orden. Det blir jeg litt oppgitt over, sier han.

– Jeg har opplevd å måtte løpe for å nå båten etter jeg fant parkeringsplass langt unna. Hvordan blir parkeringen hvis fergene blir gratis. Da kommer det vel enda flere folk som vil utover øyrekka, sier Gården.

– Lengre køer

Hilde Ervik jobber for Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet NTNU og bruker parkering og båt for å komme til Mausund Feltstasjon. Også hun håper parkeringen blir bedre snart.

Hilde Ervik skal til og fra Mausund Feltstasjon og håper ny parkering ikke blir mer utsatt. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Jeg har opplevd kaos uten ledig plass å sette bilen. Når våre folk skal hit på prosjekt, har flere enn nødvendig måttet ta med bilen over fordi parkeringsplass manglet. Dette har skapt lengre køer og venting, sier hun.

På hurtigbåt-ferga MS Vetlefjord jobber Karl-Inge Moe.

– Jeg har sett kaos med parkering og får håpe folk slipper flere utsettelser, sier han.

Karl-Inge Moe jobber på MS Vetlefjord og håper parkeringen blir bedre snart. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN