Tiril har allerede deltatt på to sprangstevner. For Anitas del var stevnet i Trondheim nylig det første, hvilket skaper planer om å satse mer hos de begge.

– Spennende

– Stevnet i Trondheim var mitt første. Det var spennende å få ri og hoppe over hinder et annet sted med andre hester og folk som var der.

Det forklares at neste stevne er i mars, og at de vil vurdere å dra på flere utover våren. Anita red den hvite hesten Grom, som er av rasen fjording, fra Stall SLT. Der er hun innom to til fire ganger i uka for å stelle og trene med hestene.

Tiril Lund-Teigås på ponnien Viking, i ridehallen ved Stall SLT. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

De får poeng i stevnene og plassering er ikke tema. De kan konkurrere mot egne rekorder.

Tredje stevne

Tiril har hatt shetlandsponnien Viking i mange år, men også hun var spent under stevnet i Trondheim.

– Jeg vil være med på flere stevner fordi det er artig. Dette var det tredje stevnet jeg er med på. Jeg bor her, og er i stallen nesten hver dag. Jeg har to andre ponnier som heter Torino og Pegasus, sier hun stolt.

Begge hadde sommerfugler i magen på stevnet, forklarer mor Janniche Lund-Teigås som har Stall SLT på Strømøya.

– Det er ganske mye som kreves for å være med på et stevne. Barna rir alene inn på arenaen. Det er en mentalt bit i at de er der alene. De tenker på at mange ser på at de rir, sier Lund-Teigås.

Når rytter og hest kommer ut på banen, glemmer man fort, og overvinner frykten.

Flere sjanser

– I deler av stevnet kan de prøve en gang til om første runde ikke går som planlagt. Barn har to muligheter til å få til det de vil. Voksne kan stå rundt og hjelpe i deler av stevnet, sier hun.

Anita Kumar rir på Grom fra Stall SLT på Strømøya. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Barn lærer fint av dommernes tilbakemeldinger. Det blir gitt detaljert bedømming på hva som er bra og hva som må huskes på neste gang. For å få møte på stevner må barn ta et kurs for å få et grønt kort. De må lære om stevner, praksis i stallen og ridning. Så må de ta eksamen, forklarer Lund-Teigås.

Selv har hun holdt kurs i over 10 år som topp skolert instruktør, og vært aktiv rytter i mange år.