Tina Espnes har nå solgt flere yrkesklær i butikken på Sistranda.

– Vi selger særlig varmekjeledresser som er veldig synlige. De er beregnet på alt slags vær, sier Espnes, sammen med kollega Kine Kristoffersen.

Hun poengterer at butikken tjener på å satse på kvalitet.

– Tidligere eiere av butikken var faktisk med å utvikle en kjeledress sammen med den svenske produsenten Blåkläder, sier Kristoffersen.

Håper på positivt resultat

Ifølge tall fra Brønnøysundregistrene for 2019 omsatte selskapet for 13,8 millioner kroner. I 2020 ble omsetningen 12,5 millioner. Årsresultatene ble henholdsvis 319.000 i 2019, mot minus 860.000 i 2020.

Frøya varmeservice tok over butikken Bruke i august 2019.

– I 2021 har vi mistet en ganske stor kunde og det vil kunne merkes i omsetningen. Den ventes å bli omtrent som i 2020. Resultatene ventes å bli bedre, sier Stian Espnes, daglig leder i Bruke. Han presiserer at tallene for 2021 ikke er klare ennå.

– Vi har reindyrket å drive med yrkesbekledning. Da vi tok over hadde butikken mye fritidsutstyr som sykler og annet. Det er jo sportsbutikk rett bort i her og vi trenger ikke konkurrere på det, sier han.

Skarp konkurranse

Konkurransen på yrkesbekleding er ganske stor. Særlig netthandel er en utfordring.

Stian Espnes ramser opp en rekke merker som blant annet selges via internett. Han vet av bare en annen forhandler som har yrkesklær kundene kan se på før de kjøpes på Frøya.

– De store trenger ikke å ha varer på lager og kan sette prisene ned fordi de tjener penger på andre varer. Vi er jo her for kundene og kan vise fram varene.

«Frøyabunader»

Kvaliteten er ikke av det billigste slaget, men heller av bedre holdbarhet. Varmekjeledresser, også kjent som «Frøyabunad», er blant varene Bruke selger mest av.

– Man trenger sånne klær når man jobber ute på Frøya. Det er relativt dyre klær. Kvaliteten gjør at kundene blir er fornøyde. Prisene er veldig presset så vi må opp i volum for å få pluss, sier han.

– Vi jobber hele tiden med å få nye kunder. Samtidig har vi gode kunder som er stabile, sier Espnes.

Dels stoppet av korona

Sending av varer kloden rundt har i perioder blitt hemmet av pandemien.

– Det er litt lengre leveringstid på varer. Mange tar lengre tid på frakt grunnet korona. Mye lages i Kina og der stopper de plutselig hvis det er noe. Noen ganger kommer ikke varene på et par måneder. Det er kjedelig for oss og verre for kundene som må vente, sier han.

– Vi skal fortsette å bli enda bedre på yrkesbekledning, sier han og vil reindyrke mer i år.

«Frøyabunaden» er blant varene Bruke har solgt mest av lenge, forteller Kine Kristoffersen og Tina Espnes. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN