Frøya kommune har registrert 15 smittede de siste to uker, hvor ni av disse er nå bekreftet med omikron, øvrige er smittet med deltavarianten.

Det melder Frøya kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Spent på utviklingen

- De smittede av omikron er hovedsakelig spredning i familier der familiemedlemmer har fått smitten i annen kommune eller ved innreise, opplyser beredskapsledelsen.

- Den økte omikron-smitten er forventet sammenliknet med nasjonale tall, og vi regner med at hovedparten av de smittede fremover vil være av omikronvarianten, sier de.

- Per nå ser vi altså ingen villsmitte med omikron, men er spente på den videre utviklingen i den forventede bølgen i januar/februar.

– Ta vaksine

– Det er nå veldig viktig at alle som kan ta vaksine, tar imot tilbudet og vaksinerer seg raskt (1., 2. eller 3.dose), oppfordrer beredskapsledelsen.

– Vi ser at hele 150 personer over 65 år, som takket ja til 2.dose, ikke har vaksinert seg med 3.dose. Det er vesentlig at disse bestiller seg time for vaksinering så snart som mulig, slik at de kan unngå alvorlig sykdom ved smitte av korona.

Vaksinestasjonen har mange ledige timer de kommende ukene.

– I tillegg ønsker vi velkommen alle som ikke enda har tatt 1.dose, sier beredskapsledelsen.

Redusert åpningstid i SFO og barnehager

SFO og barnehager i Frøya kommune vil ha redusert åpningstid, og vil ha åpent fra klokken 08.00-16.00 til og med fredag 14. januar.

Barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner vil kunne få tilbud i den ordinære åpningstiden.

Nærmere informasjon om dette vil bli sendt ut til foresatte fra den enkelte SFO og barnehage.

Nasjonale retningslinjer

– Vi ber om at befolkningen følger de nasjonale anbefalinger og retningslinjer som per nå gjelder tom 14.januar, slik at vi sammen begrenser smitten og sikrer at drift av våre tjenester kan opprettholdes, avslutter beredskapsledelsen.