Eidsvaag kran og transportservice AS skal lagre og distribuere maursyre mest til bruk i fiskeoppdrett. Etterspørselen i markedet i øyregionen har vært stor ifølge de involverte partene som nå signerer en kontrakt om levering.

– Betydelig vekst

– Endelig, fra neste uke kan vi levere. Denne kontrakten ventes å gi en betydelig vekst for oss. Vi antar en økning i omsetningen på sju prosent, sier daglig leder hos Eidsvaag, Raymond Kavli.

Han og kollega Ole Magnar Espnes forklarer at syra fra nå kan hentes på kai, eller leveres på Frøya og ellers i øyregionen.

– Når vi nå kan ha syre på lager blir det enklere for næringene som trenger å få levert. Vi må være med på veksten og den rivende utviklinga her på Frøya, sier Espnes.

Eidsvaag har rundt 60 oppdrettsanlegg de alt har andre leveranser til.

– Kort leveringstid Firmaet Addcon er andre part i kontrakten og skal levere til Eidsvaag, forteller Hans Kvålshagen.

– Vi vil gjerne at Eidsvaag tar oppgaven. Her er det mange potensielle kunder, og kort vei og kort leveringstid fra Frøya er bedre enn om vi skal frakte fra Porsgrund der vi holder til. Nå blir leveringstid ned mot to timer, i stedet for opp mot verste to uker.

Maursyra skal brukes til å ta vare på biprodukter som slakteavfall og død fisk fra oppdrettere og slakteri, får vi forklart.

Addcon er et firma som leverer kjemiske produkter og som i sin tid startet som en del av Hydro.