Den nye regjeringen vurderer å reversere politireformen, hvilket kan bety at politiet kommer tilbake og får tilhold på Frøya, i tillegg til Hitra som nå.

Men trenger vi enda et lokalt kontor og hvorfor?

Alex Stadsnes er skoleelev og frykter det kan være flere behov for politi på Frøya.

– Jeg tror det er mye kjøring i fylla her, det er mye festing og mye av det meste. Her har mange mye penger og da blir det mye av alt. Mange kjører for fort også, sier han.

– Jeg kan se som på Orkanger. Der kan vi se politiet mer. De er mer tilgjengelige også når det skjer noe. Av samme grunn bør politiet også være på Frøya, sier han.

Linda Hilde Trøa. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Hjelpe helsepersonell

Linda Hilde Trøa mener politiet absolutt bør komme tilbake på Frøya.

– Vi er avhengige av nært politi. Å ha politiet på Hitra er nært men det er bedre å ha de her på Frøya. Nå trenger politiet ofte over en og en halv time for å komme hit. Noen ganger kommer de jo helt fra Orkanger. Det er for lange avstander. Noen gange må helsepersonell vente på politiet og sånn kan vi ikke ha det, sier Trøa.

Yvona Gradek mener politiet kan være til bedre nytte når de kommer nærmere.

– Politi på Frøya kan sikkert gjøre det enklere med pass og papirer vi må dra til Hitra for å ordne nå. Nå er det tungvint å dra til Hitra. Noen folk vil kanskje også føle seg tryggere med politi nærmere, kan jeg tro, forteller Gradek.

Yvona Gradek Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

– Langt til øyrekka

Willy Kvalvær mener politiet i høyeste grad må være på Frøya.

– Tenk de som bor utover øyene. De kan få store problemer, for det er langt fra Hitra og utover om det skulle være noe. Vi har så mye rart som foregår her. Ingen skal trenge å vente over to timer hvis politiet trengs, mener han.

Willy Kvalvær. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Også Mohamad Beniah fra Syria har det klart.

– Jeg kom hit i 2017 og det er bedre for mange av oss som er flyktninger hvis politiet er her på Frøya. Vi må innom med flere papirer og ting som må ordnes av politiet og det kan bli mange ganger fram og tilbake, sier han.

Mohamad Beniah. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN