En ung mann omkom, etter en tragisk klemulykke ved et havbruksanlegg på Frøya lørdag.

Mannen var i 20-årene og hjemmehørende i Møre og Romsdal. Han var ansatt i rederiet FSV Group, og innleid til arbeid ved et av Salmars anlegg.

Lørdag kveld gjorde politiet rutinemessige undersøkelser på stedet, kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør.

I tillegg ble Frøya kommunes kriseteam koblet på. Salmar og FSV Group stilte også med ressurser for å ta vare på alle involverte.

– Målet er å avdekke hva som har skjedd

Politiet gir ikke ut noen opplysninger om hendelsesforløpet. Etterforskningen vil fortsette i samarbeid med andre etater.

Havarikommisjonen, Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet er koblet på saken.

De starter arbeidet med saken i dag, mandag.

– I forbindelse med den tragiske hendelsen, som medførte et dødsfall, kommer vi til å gjennomføre et tilsyn på fartøyet så snart det lar seg gjøre, sier Dag Inge Aarhus, kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet.

- Vi vil også ha en dialog og samarbeid med Arbeidstilsynet i forbindelse med oppfølging av denne saken, sier Aarhus.

- Fra media er vi også gjort kjent med at Statens havarikommisjon for transport skal granske hendelsen. Vi avventer en formell tilbakemelding fra dem, men det vil da selvsagt også være et samarbeid med dem, sier Aarhus.

- Vi er for øvrig varslet om hendelsen slik vi skal og avventer i tillegg en ulykkesrapport fra fartøyet/rederiet. Målet er å avdekke hva som har skjedd, sier han.

– En svært alvorlig hendelse

- Dette var en brutal start på året. En svært alvorlig hendelse, sier Mari Torsvik, seksjonsleder i Arbeidstilsynet, til Adressa.

- Poenget er å forstå årsaken til ulykken, for å kunne gjøre tiltak for å hindre at det samme skjer på nytt, sier hun.