I disse tider er flere enn Kolseth opptatt av nettopp nyttårsforsett.

– Jeg har som nyttårsforsett å slutte å snuse i 2022. Jeg vil slutte fordi det er dyrt å bruke snus.

Penger og helse

- Å bruke snus er ikke bra for helsa. Jeg er lei av snusinga etter å ha snuset i rundt fire år tror jeg. Prisen for snusen har blitt høyere. Jeg tror akkurat i det siste at prisen på snus har gått ned. Jeg tror det har blitt svenske priser på snus, kanskje for at færre nordmenn skal reise til Sverige for å kjøpe snus, sier hun til lokalavisa Frøya.no.

– Snus er uansett skadelig for tannkjøtt og tenner. Derfor vi jeg gjerne slutte. Jeg har prøvd å slutte med snus før, og mener det er litt lite lett. Jeg gikk over fra å røyke til å bruke snus, og vet ikke hvor vanskelig det blir å slutte, sier hun.

Livskvalitet?

Nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet, heter det på Wikipedia.

Blant populære nyttårsforsett er å spise sunnere eller spise mindre, slanke seg, lese mer, studere hardere, drikke mindre, drikke mer, røyke mindre, slutte å røyke, kutte ut godterier, trene hardere, se mindre TV, være god mot medmennesker, jobbe mer, jobbe mindre, spare mer eller bli en mer bevisst forbruker, ifølge Wikipedia.