Den populære restaurantuka til elevene ved Restaurant- og matfag er i gang. Denne uka vil hundrevis av personer få spise velsmakende retter i kantina til Guri Kunna videregående skole.

– Vi er ganske fullbooket. Vi nærmer oss 300 bestillinger, sier Kristin Kvernø Grøttan, lærer ved Restaurant og matfag.

De har tolv bord å fylle, og tre dager med åpen restaurant.

– Det kommer til å bli hektisk, smiler hun.

– Vi måtte begynne å si nei til bestillinger på lørdag. Vi får ikke inn flere nå.

Fokus på lokal og kortreist mat

Tirsdag klokken 15:00 åpner restauranten. Nå jobber elevene på spreng med forberedelser, slik at alle besøkende får en god opplevelse.

De forbereder maten, pusser bestikk og dekker bord.

– Det er en god meny, lover Kvernø Grøttan.

– Vi har litt forskjellig, men mye fokus på lokal og kortreist mat, forteller hun.

Brunostkake, sjøkreps og pigwings

Restaurant- og matfag-elevenes rimelige gourmetrestaurant har blitt en svært populær tradisjon på Frøya.

Hvert år strømmer folk til for å smake på elevenes smakfulle retter; enten det er sjømat, kjøttretter, salater eller desserter.

– I år blir det blant annet sjøkreps, røkelaks og torsk som er fisket av naturbrukselevene. I tillegg skal vi ha noe som ikke er så lokalt; nemlig pigwings som kommer fra svineknoken. Det er langtidsstekt i fem timer, så det skal være godt og mørt, smiler Kvernø Grøttan.

– Til dessert har vi blant annet churros, hjemmelaget vaniljeis, crème brulée og brunostkake, forteller hun.

– Skjenkebevillingen er i orden også, så vi har mye forskjellig å velge i fra drikkemenyen.

– Dette kommer til å bli bra, avslutter Kvernø Grøttan.