Stor aktivitet med BankID-svindel i Trøndelag i forbindelse med skatteoppgjøret

Kripos har nylig advart mot BankID-svindel i forbindelse med skatteoppgjøret. Svindlere sender ut SMS`er med lenke til skatteoppgjøret. Nettsiden det lenkes til er falsk og mange nordmenn har fått tømt kontoene sine på denne måten.

– Ikke trykk på link

Politiet i Trøndelag ser også at denne svindelaktiviteten er spesielt høy akkurat nå når folk venter på melding fra skatteetaten om at skatteoppgjøret er klart.

– Vi ønsker å gå ut med et tydelig råd til folk om å ikke trykke på link i sms eller e-post fra skatteetaten. Skatteetaten sender ikke lenker i sms eller e-post, men de ber deg om å gå inn på skatteetaten sine sider selv. BankID-svindel på denne måten er en kjent svindelmetode som også brukes i mange andre saker, sier politifaglig etterforskningsleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Kjell Steinar Wibe.

På de falske nettsidene blir man bedt om å oppgi BankID. Oppgir man BankID, gir man samtidig svindlerne tilgang til bankkontoen, opplyser politiet.

– Denne typen svindel er svært profesjonelt utført og vi vil derfor oppfordre til økt årvåkenhet i forhold til dette, sier Wibe.