Det opplyser selskapet i en pressemelding gjengitt av blant andre IntraFish.

– Gjennom ansettelsesprosessen føler jeg at jeg er blitt godt kjent med Utror og Lovundlaks. Hovedeier Lovundlaks er et tradisjonsrikt selskap med et meget sterkt og spisset driftsmessig fokus, som har gitt – og fortsetter å gi – gode resultater, sier Ervik i en kommentar.

Ervik var toppsjef i Salmar i perioden april 2018 til oktober 2019. Han kommer fra Salmar Aker Ocean, hvor han fungerte som rådgiver. Ervik ledet dette selskapet frem til han trakk seg av familiære årsaker i november 2021, da han samtidig hadde flyttet til Vestvågøy i Lofoten.

Frøyværingen starter i den nye jobben 3. oktober, hvor han skal jobbe fra et kontor selskapet oppretter på Leknes.

Nåværende daglig leder i Utror, Mathias Iversen, går over til en stilling som finansdirektør. Lars Konrad Johnsen, som er i dag prosjektleder, blir arbeidende styreleder.

– Olav-Andreas er blant de fremste lederne vi har i norsk oppdrettsnæring. I tillegg til å være en svært kompetent og erfaren leder, har han verdier og tanker om fremtiden som vi i Utror og Lovundlaks kjenner oss godt igjen i. Idet vi nå forsterker vår satsing og går inn i en ny fase, er vi naturligvis svært fornøyde med å få Olav-Andreas med på laget, sier Johnsen i pressemeldingen.

Selskapet har «ambisjon om å ta en ledende rolle i utviklingen av havbruk til havs utenfor Helgeland».