Munnbind og mindre sosial omgang er nok forklaringen til de fleste. Lorentzen opplever at færre sminker seg.

– Ja det er tydelig litt mindre sminking sånn jeg har sett det. Man tenker kanskje på om det er mulig å sminke seg, eller at det ikke er noe vits med leppestift eller lipgloss hvis en bruker munnbind, sier hun.

Dekket ansikt

Lorentzen har brukt mindre sminke generelt.

– Det er jo vanskelig å se sminken når en bruker munnbind, konstaterer hun.

Lorentzens opplevelse støttes av Danijela Jeremic som driver Lotus klinikk på Sistranda.

– Mange gjemmer seg bak masker så da har det ikke blitt så stort behov for å sminke seg. Mange har hjemmekontor. De fleste har ikke vært ute på fest eller sosialt liv, sier hun.

Stor reduksjon

– Vi har gått ned rundt 70 prosent på salg av sminke. Færre bryllup har også gjort at vi har gått ned på salg av sminke og færre oppdrag med sminking, sier hun.

– Jeg tror det er en kombinasjon mellom at folk er hjemme og netthandel. Mange jobber på nett og fristes av å handle på nett, i stedet for å kjøpe sminke lokalt.

Langt færre kjøper og bruker sminke, opplever Danijela Jeremic ved Lotusklinikken på Sistranda. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Konsekvensen er at de som selger sminke på Frøya kanskje vil slutte.

– Frøya bør ha sminke tilgjengelig. Hvis tendensen fortsetter kommer vi kanskje til å kutte ut sminke. Da er det litt synd for damer på Frøya og besøkende. Utvalget kan bli veldig dårlig lokalt hvis det ikke selges mer sminke, sier Jeremic.

– Vi har hatt en del mer fotpleie. Også hudpleie har økt litt fordi noen som bruker maske har fått uren hud, sier hun.

Mindre i bruk de siste par årene. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN