Størst av alt er kanskje hjertevarmen det gir av å få samles tre generasjoner. Trivsel i finværet og dugnadslaget varmer Bente Fossnes om hjertet.

– Hjertevarme

– Jeg blir varm om hjertet når vi kan ta med mor og være samlet hele familien. Vi er veldig knyttet sammen og får muligheten til å være sammen når grendalaget og plenty folk her lager noe så fint som Sula sommerfestival på dugnad, sier Bente til Frøya.no.

Hun setter stor pris på alt det finte årets sommerfest ble til.

– Jeg begynner å bli voksen selv og mamma er 82 år. Jeg tenker at det er ikke er liv laga uten at vi samles sånn. Det er veldig viktig at vi samles når øya er så lita, sier Bente godt fornøyd.

Hun roser både fastboende, grendalaget og folk som har feriehus på Sula.

– Vi driver på frivillighet alle er med på dugnaden. Jeg tror det må ha vær rekord i hvor mange som kom på den nye campingen for bobiler. Noen nederlendere skrøt virkelig. De slo seg til brystet og takket, sier hun og framhever noen av de som var med.

Bente tror nemlig det ble satt Sularekord i fiskball under sommerfestivalen.

– Vi laget stappe av kålrabi, bacon og potet, og minst 500 kvitball, eller ferskfiskball som noen sier.

Brit Krokstad, Sissel Dalsgård og Terese Gipling var med og tok orden på 500 fiskballer. Foto: Rikke Kristensen

Flere rekorder

Knallvær og yrende folkeliv ble resultatet selv om det ikke så slik ut i starten.

Det forklarer Dagfinn Onarheim, en av de andre pådriverne for festivalen.

– Da vi våknet på fredag var det skikkelig drittvær, så det første vi måtte begynne å gjøre var å flytte alt vi hadde rigget til ute innendørs. 45 minutter før festivalen skulle starte så kom sola og vi kunne flytte alt ut igjen. Det var litt stress, men verdt det for finvær, sier Dagfinn.

Folket møtte opp til årets festival, og det ble satt rekord i antall bobiler til samme tid på øya, med hele elleve bobiler på campingen, bekrefter også Dagfinn.

På lørdag var det auksjon på festivalen og i følge Onarheim var auksjonen en kjempesuksess.

– Folket var skikkelig engasjert og vi auksjonerte i mange timer. Det kom så mye folk på auksjonen at vi måtte bære ut mange flere nye stoler. Det var en suksess så auksjon må virkelig gjentas ved senere utgaver av festivalen, forteller Onarheim.

Marte Hallem kanskje mest kjent fra Oda fra havet hos frøyværingene var også innom for å fortelle litt om hva som skulle skje på kvelden på terna brygge samt at hun tok en sang.

Sula sommerfestival er en svært kortreist festival. I tillegg til fiskball, var det laget og omsatt mange håndarbeidsprodukter.

Onarheim er svært fornøyd med gjennomføringen av årets festival og kaller det en av de mest vellykkede Sulafestivalene i hans tid. Samtidig hinter han videre om nye planer til neste år.

Avslutningsvis er også han klar på en ting.

– Denne festivalen hadde ikke vært noe uten frivillige. Alle bidrar og det skaper en positivitet rundt hele festivalen. Sulafolket kan dette, og det er alle sin fortjeneste at det blir en suksess, sier han stolt.